Bizar incident bij SC Lokeren: trainer als detective

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bizar incident bij SC Lokeren: trainer als detective

• Een flinke rel bij SC Lokeren. De Gazet van Antwerpen  maakt melding van een bizar incident. Trainer Peter Maes (foto boven) zou immers de keeperstrainer van de beloftenploeg, aangeduid met zijn initialen G. V., hebben ontmaskerd toen hij probeerde te stelen uit de kleedkamer. Omdat Maes al vermoedde dat de keeperstrainer achter een serie diefstallen zat, en dat klaarblijkelijk bij eerdere werkgevers ook al deed, besloot hij camera's in de kleedkamer van de trainers te installeren. Vervolgens nodigde hij de hele staf uit voor een etentje, hetgeen zou kunnen betekenen dat hij veel geld op zak zou hebben. Wat volgde was een heus heterdaadje. V. pakte vijfhonderd euro uit de portemonnee van Maes en dat was te zien op de camera's. Hij werd vervolgens overgeleverd aan de politie en ontslagen.

•  'Ik weet niet of het verstandig is, hij kent de competitie helemaal niet.'
Gary Neville vertelt in de Britse pers zo zijn twijfels te hebben over Louis van Gaal als manager van Manchester United.  Het is een publiek geheim dat de oud-verdediger (momenteel analyticus) liever zijn oud-ploeggenoot en huidig interim-trainer Ryan Giggs aangesteld ziet worden. Reservedoelman Anders Lindegaard deelt die mening. ' Giggs zou wel eens de nieuwe Pep Guardiola kunnen worden.'

Eljero Elia wil ik zeer graag behouden, hij is enorm belangrijk voor ons.'
Was getekend Werder Bremen-coach Robin Dutt. Daarmee lijkt een transfer van de Nederlandse aanvaller, die vastligt tot medio 2016, weer verder weg. (BILD)

• Spaanse les krijgen van Andrea Barzagli en Carlos Tévez. Dat kan. Hoe? Dat toont Juventus aan de hand van dit filmpje bij de lancering van de Spaanse versie van hun website.

• De bananen zijn nog niet over de datum. Ook de Spaanse krant Marca steunt Dani Alves namelijk. De rechtsback van Barcelona kreeg afgelopen zondag in het uitduel met Villarreal een banaan naar zich toegeworpen, maar in plaats van boos te worden, nam de Braziliaan een hapje van het stuk fruit.

• Overigens meldt de clubsite van Villarreal dat de werper van de banaan inmiddels gevonden is. De dader in kwestie heeft een stadionverbod voor het leven opgelegd gekregen.

• De nieuwe reclame van een Spaanse telecomprovider is op z'n minst ludiek te noemen. Vijf spelers van het Spaanse elftal (Andrés Iniesta, Xabi Alonso, Juanfran, Santi Cazorla en Pepe Reina) gingen als 'gewone' werknemers door het leven. Maar dat had niemand in de gaten.

Op deze foto heeft de doelman van Ecuador nog nergens last van.

• Zwitserland, Honduras en Frankrijk moeten komende zomer oppassen voor de doelman van groepsgenoot Ecuador. Alexander Domínquez keepte zondag voor zijn club LDU Quito liefst tachtig minuten met een gebroken hand. De 26-jarige Ecuadoraan is wel wat gewend. Hij komt voort uit een extreem armoedig gezin, waar hij als jongen werkte op de boerderij, als ober en als conducteur om zijn moeder financieel bij te staan. Deze keeper is voor niemand bang.

• Ajax speelt komende zaterdag tegen NEC. Als de Nijmegenaren een puntje pakken, dan valt het doek in de Eredivisie voor Roda JC Kerkrade. Bij deze een Limburgs charme-offensief in aanloop naar de degradatie-ontkoping.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.