Soapacteur Van Gaal, NEC zonder 'oerkracht' naar Arena

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Soapacteur Van Gaal, NEC zonder 'oerkracht' naar Arena

• Een opmerkelijke blunder in Australië. Daar heeft de krant MX Oranje-bondscoach Louis van Gaal verward met een Australische soapacteur uit de serie Neighbours. En dat terwijl Ian Smith, die Harold Bishop speelt in de serie, toch niet bepaald lijkt op de Oranje-bondscoach en bovendien ruim dertien jaar ouder is van de 62-jarige Van Gaal.

Ian Smith, de man die in Australië sinds kort door het leven gaat als Louis van Gaal.
Ian Smith, de man die in Australië sinds kort door het leven gaat als Louis van Gaal.

John Troost had naar eigen zeggen ooit een aandeel in de landstitel van trainer John van den Brom bij Anderlecht, maar toen de mental coach zich vrijdag meldde bij NEC om de club een hart onder de riem te steken, stond hij voor een dichte deur. En dat terwijl de mental coach met een veelbelovende boodschap kwam: 'Met intensieve ademhalingsoefeningen kan ik bij de spelers oerkrachten laten vrij komen. Geef mij een uurtje en ik heb resultaat. Dan wint NEC bij Ajax en spelen ze daarna nog vier wedstrijden in de nacompetitie.' De Nijmegenaren vielen niet voor de charmes van de in het verleden al als dorpsidioot bestempelde Troost. 'Dit is te zot voor woorden', aldus verdediger Rens van Eijden tegen Omroep Gelderland.

• De uitschakeling tegen Atlético Madrid was een pijnlijke voor Chelsea. De aan de Rojiblancos verhuurde Thibaut Courtois vervulde immers een cruciale rol door vlak na rust een kopbal van John Terry te pareren met een volgens José Mourinho onmogelijke redding. Uit opnames gemaakt in de catacomben voorafgaand aan het duel zag Mourinho de bui blijkbaar al hangen; toen al gunde hij de Belgische doelman geen blik waardig.

• Het is aanstaande maandag opnieuw oppassen geblazen voor de spelers van Liverpool. Lieten ze zich afgelopen zondag nog tegenhouden door de 'spelersbussen' die Chelsea negentig minuten lang voor het doel had geparkeerd (0-2 verlies), krijgen ze in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace te maken met een slinkse afleidingsmanoeuvre: de cheerleaders van The Eagles. Bekijk in onderstaande video zelf wat de kampioenskandidaat te wachten staat...

• De supporters van Newcastle United hebben zaterdagmiddag een wel heel bijzondere actie in petto voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na zes nederlagen op rij zijn ze van plan massaal het stadion te verlaten in de 69ste minuut, daarmee verwijzend naar de laatste hoofdprijs van de club: de Jaarbeursstedenbeker (voorloper van de UEFA Cup) van 1969. Maar wellicht dat het ook iets te maken heeft met de vele Franse selectiespelers, die The Magpies al minstens soixante-neuf miljoen euro hebben gekost, maar nog niks hebben opgeleverd.

Iván Zamorano is nog altijd een held in zijn vaderland Chili. De topaanvaller van weleer en 69-voudig Chileens international, inmiddels zonder zijn kenmerkende manen, blikt vooruit op het WK en waarschuwt Oranje. 'Chili zit in de lastigste poule, maar Chili zal de volgende ronde bereiken.'

Aaron Hunt  wordt zaterdag voorafgaand aan het competitieduel van Werder Bremen met Hertha BSC in het zonnetje gezet. Niet vanwege goals, maar door zijn sportiviteit. De Duitse Olympische Vereniging geeft hem namelijk een onderscheiding voor zijn sportieve gedrag in het duel met 1. FC Nürnberg. Hunt kreeg in die wedstrijd een strafschop, maar de middenvelder draaide die beslissing eigenhandig terug door te zeggen dat er niets aan de hand was. Bremen won uiteindelijk met 2-0.

• Ook de voetbalwereld dacht donderdag even terug aan het overlijden van Formule I-legende Ayrton Senna, exact twintig jaar geleden. De spelers van Corinthians hadden daarvoor zo hun eigen manier, zoals  te zien is in bovenstaand filmpje.

• Waarom? Omdat het kan. De 250 goals van Cristiano Ronaldo voor Real Madrid, inclusief zijn laatste twee treffers van dinsdag. Mede door zijn twee goals won De Koninklijke  met 4-0 bij Bayern München, waardoor de Champions Leauge-finale behaald werd. Is dit dan het jaar dat La Décima binnengehengeld wordt? Aan Ronaldo zal het niet liggen.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.