Troost geeft NEC ademles, Zlatan beter dan Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Troost geeft NEC ademles, Zlatan beter dan Messi

'Cristiano Ronaldo óf Lionel Messi naar Paris Saint-Germain? Waarom zouden ze een van die twee kopen? Ze hebben mij al!'
Zlatan Ibrahimovic toont zich in gesprek met radiostation RMC weer van zijn meest bescheiden kant.

• Daar is-ie weer! John Troost! De energetisch coach annex kwakzalver blijft zich opdringen bij NEC. Hij beweert tegenover Omroep Gelderland een methode te hebben waarmee hij de club kan helpen in de play-offs. 'Iedereen moet een minuut heel sterk inademen door de neus en steeds natuurlijk uitademen. Na die minuut dan de adem vasthouden zo lang als het kan en dan uitblazen. En ondertussen met de ogen dicht concentreren op het einddoel, het beeld dat NEC in de Eredivisie blijft. Als alle supporters dit doen en dan vier of vijf keer achter elkaar, heeft dat een gigantisch positief effect op NEC.'

• Juist, John. Onze favoriete luchtfietser legt verder uit: 'Tijdens deze oefening worden alle atomen met zuurstof voorzien van dit beeld. En bij het rustig uitblazen worden die atomen dan uitgestuurd en komt het vanzelf daar terecht waar nodig.' Ah, precies! Dat we dat niet eerder bedacht hebben. 'Het is gewoon kwantummechanica', aldus Troost.

• Nog een keer Troost, om het af te leren. Nu over het getal 88: 'Het is overigens geen toeval dat NEC via Jahanbakhsh scoorde in de 88ste minuut. Dat is een heilig getal. Het is ook een oneindig getal. Er zijn niet voor niets al veel positieve dingen gebeurd gekoppeld aan 88. In 1988 won PSV de Europa Cup I en werd het Nederlands elftal Europees kampioen. Die beslissende goal in de halve finale tegen Duitsland viel ook in de 88ste minuut.'

Koekoek!

• 19-5. Nee, dat is geen datum, maar een uitslag van een voetbalwedstrijd. In de Serie D, de vierde divisie van Italië, won Cavese met die cijfers van Licata. Een totale wanprestatie van Licata zou je zeggen. Schijn bedriegt, want die laatste club kon als gevolg van een spelersstaking slechts negen jeugdspelers op de been brengen, die dus toch maar mooi vijf doelpunten voor hun rekening namen. Man van de wedstrijd was Claudio De Rosa van Cavese. Hij scoorde negen keer.

• Een prachtige geste van de technische staf van RKC Waalwijk richting de supporters. De club hoopt donderdagavond uit bij De Graafschap op massale steun van zijn aanhang. Probleempje is echter dat het duel al om 18.45 uur begint, wat betekent dat het voor werkende fans niet mogelijk is om op tijd in Doetinchem te zijn. Daarom hebben Erwin Koeman en zijn assistenten deze brief geschreven voor supporters, die zij kunnen overhandigen aan hun baas.

Patrick Kluivert ging afgelopen weekend met zijn gezin op bezoek bij de club die hij zes seizoenen diende. De Amsterdamse aanvaller bezorgde zoon Shane een onvergetelijke dag. Namens Barcelona scoorde de spits liefst 106 keer in 212 duels.

'Ik heb veel gepiekt en gedaald. Dat hoort bij mijn leeftijd. Als je ziet hoeveel kansen ik heb gehad, dan had ik er dertig kunnen maken dit seizoen. Eerlijk is eerlijk.'
• Zelfkritiek kan geen kwaad. Dat dacht Memphis Depay ook. De jonge aanvaller van PSV speelde 32 wedstrijden in de Eredivisie en had naar eigen zeggen wat meer goals willen maken. In plaats van de beoogde dertig goals, maakt de jongeling in competitieverband twaalf doelpunten. (De Telegraaf)

• Op de dag dat bondscoach Louis van Gaal zijn eerste voorselectie bekend maakt, geeft Arend de Kruyf, kitmanager van het Nederlands elftal, een kijkje in de keuken: wat gaat er allemaal mee naar de mondiale eindronde in Brazilië. Het zal de Oranje-mannen aan niets ontbreken.

'Het komend seizoen moet míjn jaar worden. Ik wil nog meer wedstrijden spelen en constanter worden. Nu was het soms nog moeilijk om mijn topniveau te vinden, maar dat komt vanzelf.'
• Hoewel Nicolai Boilesen allang blij is dat hij dit seizoen zo'n dertig wedstrijden voor Ajax speelde, kunnen dat er volgens hem meer zijn. Komend seizoen begint de Deen twee weken eerder aan de voorbereiding, waardoor hij blessures hoopt te voorkomen. (NUSport)

'In mijn beleving is Mourinho een gevaar voor het voetbal. Het voetbal zou kapot gaan als elke trainer zijn ploeg zo zou laten spelen.'
Morten Olsen, bondscoach van Denemarken en voormalig trainer van Ajax, bekritiseert Chelsea-manager José Mourinho wegens zijn behoudende speelwijze. (The Mirror)

'Dit is voor mij emotioneler dan het overlijden van mijn moeder, eind november. Dat zag ik aankomen, dit niet.'
De eerste degradatie in de historie van Roda JC Kerkrade komt keihard aan bij oud-speler Eric van de Luer. (NOS)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.