AZ verwelkomt geluksvogel, Kroatië klaar voor WK

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

AZ verwelkomt geluksvogel, Kroatië klaar voor WK

• Het is alweer bijna acht jaar geleden dat het nieuwe stadion van AZ werd geopend. Het AFAS Stadion verwelkomt aanstaande woensdag tijdens de wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen de driemiljoenste bezoeker. U leest het goed. De gelukkige kan het duel in de play-offs als Very Important Person volgen. Wellicht bent u de geluksvolgel •

• In Kroatië zijn ze klaar voor het Wereldkampioenschap. Dat blijkt wel uit de reclame van dit biermerk. Kroatië is ingedeeld in Groep A, waarin het gastland Brazilië, Kameroen en Mexico tegenkomt.

• Dat ze niet alleen in het mannenelftal van Barcelona kunnen voetballen, bewijst Virginia Torrecilla. De speelster van het vrouwenteam van de Catalanen verrast de tegenstander met een listig schot vanaf het middenveld. Daar kan menig Eredivisie-speler nog een puntje aan zuigen.

'Ik voelde me beledigd en aangevallen. Natuurlijk had ik de kebab beter niet kunnen gooien. Mijn excuses'
• Kevin Grosskreutz (foto) gaat door het stof na het gooien van kebab naar een supporter van 1. FC Köln. De middenvelder van Borussia Dortmund was maandag een avondje op stap met teamgenoot Julian Schieber. Het zal heel leuk en gezellig zijn geweest, totdat er hommeles in de shoarmatent ontstond. (Bild)

21 mei wordt er in het Polman Stadion een speciale afscheidswedstrijd voor vertrekkende spelers georganiseerd. Op die dag kan het publiek prominente Heraclieden zoals Kwame Quansah en Remko Pasveer uitzwaaien. Die woensdag wordt er tevens een uitverkoop van (gebruikte) trainings- en wedstrijdkleding gehouden. Van 17.00 uur tot 19.00 uur kunnen supporters hun slag slaan en aan de haal gaan met het bezwete shirt van bijvoorbeeld Simon Cziommer.

'Het mentaal zware seizoen, waarin ik mijn basisplaats bij Ajax verloor, hoop ik alsnog op een mooie manier te kunnen afsluiten'
Kenneth Vermeer is blij met het vertrouwen dat bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek hem geven. De tweede keeper van Ajax is opgeroepen voor de oefenstage van Oranje, in Hoenderloo. (De Telegraaf)

• De 3-3 stond nog maar net op het scoreboard (Crystal Palace - Liverpool), of er werd op het officiële Twitter-account van Tottenham Hotspur een tweet vol leedvermaak de wereld in geslingerd. In het berichtje werd er verwezen naar het seizoen 1995/96, toen Newcastle United een voorsprong van twaalf punten op de nummer twee Manchester United weggaf. Not done natuurlijk.

Maar… het account was gehackt, als we The Spurs mogen geloven. 'We verontschuldigen ons naar iedereen die zich aangevallen voelde. De tweet is direct verwijderd. Het bericht werd niet geplaatst door iemand die affiniteit met Tottenham Hotspur had.'

• Bij FC Groningen lijkt Pasen wat langer te duren dan normaal. Hoofdsponsor Essent verstopt van dinsdag 6 mei tot zaterdag 10 mei dagelijks twee FC Groningen-shirts in de regio. Het gaat om het nieuwe tricot voor het aanstaande seizoen. 's Ochtends en 's middags wordt er een speurtocht georganiseerd. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De vinder krijgt een gesigneerd shirt cadeau. Op Twitter (via @essent) kunnen fans aan de hand van tips hun zoektocht starten.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.