Roberto Carlos kiest weer voor rol op veld bij Sivasspor

Roberto Carlos is benoemd tot trainer van Sivasspor. Voor de veertigjarige oud-international van Brazilië is het zijn tweede klus als hoofdcoach. Hij tekent een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. Eerder was Roberto Carlos korte tijd tussenpaus bij FC Anzhi, de club waar hij zijn spelersloopbaan vorig jaar afsloot.

Roberto Carlos kiest weer voor rol op veld bij Sivasspor

Nadat Anzhi in Guus Hiddink een definitieve oplossing had gevonden, verdween Roberto Carlos min of meer naar de achtergrond in een rol als algemeen directeur. Bij de nummer twaalf van Turkije treedt de voormalige linksback van Real Madrid weer in de schijnwerpers en kiest hij andermaal voor een rol op het (trainings)veld. Tussen 2007 en 2009 verbleef hij ook al in Turkije, toen als speler van Fenerbahçe.

In de periode dat Roberto Carlos nog op de Turkse velden rondliep, was Sivasspor een opkomende grootmacht in het Turkse voetbal. In 2008 werd de club uit het oostelijke deel van Turkije vierde, een jaar later eindigde het als tweede. Sindsdien ging het echter bergafwaarts met twee vijftiende plaatsen, een zevende stek in 2011/12 en de huidige twaalfde eindrangschikking.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen