Braziliaan Roberto Carlos voorlopig speler/coach Anzhi

De matige resultaten van het zeer ambitieuze Anzhi Makhachkala in de Russische competitie hebben coach Gadzhi Gadzhiev de kop gekost. Als tijdelijk vervanger staat nu speler Roberto Carlos als technisch hoofdverantwoordelijke voor de groep.

Braziliaan Roberto Carlos voorlopig speler/coach Anzhi

De club haalde de laatste maanden onder anderen Balázs Dzsudzsák (14 miljoen euro), Samuel Eto'o (27 miljoen euro) en Yuri Zhirkov (15 miljoen euro) naar Dagestan. De gewenste resultaten blijven echter uit en Anzhi staat op de zevende plaats in de Russische competitie. Uit de laatste zes competitiewedstrijden werden slechts acht punten behaald.

De leiding van de club besloot daarom afscheid te nemen van Gadzhiev en voorlopig Roberto Carlos en Gordeyev Andrei Lvovich - die eerder werkte als assistent van Gadzhiev - als coachduo naar voren te schuiven.

De 38-jarige Roberto Carlos was de eerste grote voetballer die koos voor het avontuur bij Anzhi. De 125-voudig Braziliaans international tekende in januari een tweeëneenhalf jarig contract bij de club. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's