Roberto Carlos (38) neemt voorschot op einde loopbaan

Roberto Carlos (38) lijkt op het punt te staan zijn loopbaan te beëindigen. De Braziliaanse linksback is bij het Anzhi Makhachkala van trainer Guus Hiddink van de spelerslijst afgevoerd.

Roberto Carlos (38) neemt voorschot op einde loopbaan

Hoewel de steenrijke club uit de Russische deelrepubliek Dagestan geen reden bekend maakt, bevestigt de nieuwbakken werkgever van Hiddink wel dat Carlos niet meer in actie zal komen dit seizoen. Eerder gaf de verdediger met graniet in het linkerbeen al eens aan af te stevenen op een pensioen na het lopende seizoen in Rusland.

Afgelopen week was de afwezigheid van Carlos in het duel met Dinamo Moskou (1-0 zege) al een teken aan de wand. Bij de herstart van de Russische competitie, tevens het debuutduel van Hiddink, ontbrak de Braziliaan op het wedstrijdformulier.

Anzhi heeft tevens wereldkundig gemaakt Carlos te willen behouden voor de club. Eerder was hij al even ad interim-trainer. Ook een functie als technisch directeur is een optie voor Anzhi.

De rijke carrière van Carlos voerde hem voor zijn tijdperk bij Anzhi langs Palmeiras (Bra), Internazionale (Ita), Real Madrid (Spa), Fenerbahçe (Tur) en Corinthians (Bra). Met de nationale ploeg werd hij in 2002 wereldkampioen en verloor hij in 1998 in de finale van Frankrijk. Met Real Madrid veroverde de vrije trappenspecialist drie keer de Champions League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's