Roberto Carlos: bijna duizend duels en unieke treffers

Na 22 seizoenen is er een einde gekomen aan de profloopbaan van de Braziliaan Roberto Carlos. De 39-jarige verdediger kwam in zijn carrière namens zes clubs én de Braziliaanse nationale ploeg tot bijna 950 officiële wedstrijden.

Roberto Carlos: bijna duizend duels en unieke treffers

Behalve de 596 wedstrijden in competitieverband voor achtereenvolgens Palmeiras, Internazionale, Real Madrid, Fenerbahçe, Corinthians en Anzi Makhachkala speelde Roberto Carlos ook nog eens 125 wedstrijden voor de Seleção en werkte hij 224 nationale én internationale bekerduels af.

De volgens velen beste linkerverdediger van de laatste decennia had - vanwege zijn uitmuntende traptechniek - opvallend veel scorend vermogen. In 945 officiële optredens voor clubs en land kwam hij tot 113 goals, waaronder vele fraaie schoten van afstand.

Befaamd is zijn effectvolle vrije trap in de interland tegen Frankrijk tijdens de strijd om de Confederations Cup in 1997, maar minstens zo bijzonder is dit onwaarschijnlijke doelpunt dat hij namens Real Madrid op Tenerife liet aantekenen in het seizoen 1997/98. (Ramon Min)

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's