Roberto Carlos: 'Ja, wij volgen Van Persie bij Anzhi'

Robin van Persie wordt op de voet gevolgd door Anzi Makhachkala. Roberto Carlos, tijdelijk spelend coach van de Russische club, bevestigde de belangstelling.

Roberto Carlos: 'Ja, wij volgen Van Persie bij Anzhi'

De in Dagestan gevestigde club baarde al opzien door naast Roberto Carlos ook Mbark Boussoufa, Balázs Dzsudzsák en Samuel Eto'o aan te trekken. De aanvaller uit Kameroen tekende een contract voor drie seizoenen dat hem ongeveer twintig miljoen euro per jaar oplevert. De honger van Anzhi is echter nog niet gestild.

Vorige week liet Roberto Carlos weten ook graag coach José Mourinho en Cristiano Ronaldo (beiden Real Madrid) aan te willen trekken. Carlos Tévez van Manchester City en Guus Hiddink otnvingen eveneens een lokroep van de club. Ook Nicolas Anelka van Chelsea kan een lucratieve verbintenis bij Anzhi tekenen.

'Maar Anelka is niet de enige speler die we op de voet volgen', liet Roberto Carlos weten in het Braziliaanse voetbalprogramma Canal Football Club. 'Ook voor Robin van Persie en Nenê van Paris Saint-Germain hebben we serieuze belangstelling.'

Een ander doelwit van de club, hetgeen door de Russische miljardair Suleyman Kerimov financieel ondersteund wordt, is het Braziliaanse wonderkind Neymar van Santos. 'Ik heb met hem gesproken', vertelt Roberto Carlos. 'Als clubs als Barcelona, Manchester United en Real Madrid zijn transfersom niet kunnen betalen, kunnen wij dat wel. Kerimov kan hem bieden wat hij wil.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's