Vitesse hoeft niet meer te vrezen voor Roberto Carlos

Aan de loopbaan van Roberto Carlos is definitief een einde gekomen. Dat heeft de Braziliaanse verdediger van Anzhi Makhachkala op de persconferentie, voorafgaand aan het Europese treffen met Vitesse, bekendgemaakt.

Vitesse hoeft niet meer te vrezen voor Roberto Carlos

Carlos had al min of meer laten doorschemeren te willen stoppen, maar maakte zijn besluit met onmiddellijke ingang zijn schoenen aan de wilgen te hangen woensdagavond officieel bekend.

De Braziliaan, bekend van de ventieltrap, heeft trouwens grootse plannen met betrekking tot zijn afscheidsduel. Carlos heeft de voorzitter van zijn voormalige werkgever Real Madrid, Florentino Pérez, al gepolst voor een uitzwaaiwedstrijd in Dagestan tegen Anzhi.

De rijke carrière van Carlos voerde hem voor zijn tijdperk bij Anzhi langs Palmeiras (Bra), Internazionale (Ita), Real Madrid (Spa), Fenerbahçe (Tur) en Corinthians (Bra). Met de nationale ploeg werd hij in 2002 wereldkampioen en verloor hij in 1998 in de finale van Frankrijk. Met Real Madrid veroverde de vrije trappenspecialist drie keer de Champions League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's