Messi gaat Roberto Carlos voorbij en evenaart Di Stéfano

Lionel Messi ging met Barcelona onderuit op bezoek bij Real Madrid (2-1), maar hield wel een record over aan die nederlaag. Ook zette hij een imponerende reeks voort in Santiago Bernabéu.

Messi gaat Roberto Carlos voorbij en evenaart Di Stéfano

Al voor de aftrap van El Clásico was hij samen met Roberto Carlos (ex-Real Madrid) de meest ervaren buitenlandse speler in duels tussen Barcelona en Real Madrid, maar dat record heeft Messi nu alleen voor zichzelf. De Argentijn kwam al 25 keer in actie tegen de aartsrivaal.

Door zijn doelpunt in de achttiende minuut van de wedstrijd in Madrid is Messi nu samen met Alfredo Di Stéfano de meest trefzekere speler in Clásico's. In de periode tussen 1953 en 1964 kwam de eveneens in Argentinië geboren aanvaller namens Real tot achttien doelpunten tegen Barça. Raúl (ex-Real Madrid) bezet met vijftien doelpunten de derde plaats op de eeuwige ranglijst.

De treffer van Messi na ruim een kwartier spelen zorgde ervoor dat hij nu zestien competitieduels op rij trefzeker was, een absoluut record. Het betekende alweer zijn vijftigste officiële treffer namens de Catalanen deze jaargang. De Argentijn is de eerste speler ooit in Spanje die in drie opeenvolgende seizoenen vijftig keer of meer scoort. In het seizoen 2010/11 maakte hij 53 doelpunten, terwijl hij vorig jaar liefst 73 keer trefzeker was.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen