Real Madrid is ook met B-elftal te sterk voor Barcelona

Voor de tweede keer binnen een week heeft Real Madrid aartsrivaal Barcelona verslagen. Een rake kopbal van Sergio Ramos zorgde in de slotfase voor een verdiende overwinning (2-1).

Ondanks dat Real-trainer José Mourinho zijn sterspelers rust gaf (onder anderen Cristiano Ronaldo, Mesut Özil en Xabi Alonso speelden niet) begon de thuisclub uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal had De Koninklijke het initiatief en al in de zesde minuut kwam de club uit Madrid op voorsprong. Een voorzet van Álvaro Morata werd door Karim Benzema afgerond.

Vier dagen na de uitzege in Camp Nou (1-3) begon Real opnieuw goed aan deze Clásico. Barça had moeite om kansen te creëren, maar vanuit het niets kwamen de Catalanen in de achttiende minuut op gelijke hoogte. Dani Alves stuurde Lionel Messi weg, die Diego López in de korte hoek passeerde. Real leek niet van slag door de 1-1, want de Madrilenen hadden al snel weer het initiatief. Vooral Morata liet zich zien en kreeg nog voor rust een uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong, maar in volledig vrijstaande positie kopte hij in het zijnet. Kort daarvoor draaide hij zich goed vrij in het strafschopgebied, maar werd zijn schot geblokt. Namens Barça kreeg alleen Messi nog een kansje.

In de tweede helft kwam Barcelona steeds beter in de wedstrijd. Veel kansen leverde dat niet op, al stichtten Messi en David Villa wel gevaar. Mourinho greep in en bracht Sami Khedira en Cristiano Ronaldo voor Kaká en Benzema.

Die wissels zorgden ervoor dat Real Madrid de grip weer wat terugkreeg, terwijl Ronaldo ook nog eens voor extra gevaar zorgde. Zo had Barcelona-doelman Víctor Valdés veel moeite met een vrije trap van de Portugees. Ook schoot de invaller na een individuele actie in het zijnet. Morata kreeg een kwartier voor tijd echter een nog veel grotere kans, maar schoot recht op Valdés.

In de 82ste minuut zette Sergio Ramos de thuisclub op een verdiende voorsprong. Uit een hoekschop van Luka Modric kopte de verdediger de 2-1 binnen en dat bleek ook de einduitslag te zijn in Santiago Bernabéu. Al kwam de thuisclub nog goed weg toen Ramos diep in blessuretijd een overtreding maakte op Adriano Correia, maar scheidsrechter Miguel Angel Pérez Lasa besloot geen strafschop te geven. Na het laatste fluitsignaal kreeg Valdés nog een rode kaart vanwege aanmerkingen op de leiding.

Barcelona zag daardoor de voorsprong op zijn aartsrivaal verkleind worden naar dertien punten, maar Real Madrid lijkt gezien de basisopstelling de titelstrijd al te hebben opgegeven. De Madrilenen komen dinsdag in actie in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van Mourinho gaat op bezoek bij Manchester United. In Madrid speelden beide teams gelijk (1-1).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.