Pogba en Bayern passen bij elkaar, tandarts stoort Wenger

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pogba en Bayern passen bij elkaar, tandarts stoort Wenger

'Voor Paul Pogba is de filosofie van een club het belangrijkst. Die van Barcelona past bij hem, maar ook die van Bayern München'
• Zaakwaarnemer Mino Raiola ziet wel een toekomst voor zijn cliënt Paul Pogba in Beieren. Juventus moet de Franse international nog wel laten gaan, waarbij gesproken wordt van een afkoopsom van honderd miljoen euro (Tuttosport).  

• Zo vertel je het journaille jouw verhaal voor de wedstrijd tegen Swansea City, en zo word je gestoord door een onverwacht geluid. Arsenal-manager Arsène Wenger had wel een verklaring voor het storende geluid; een tandarts.

• Vrijdag (vandaag) viert Diego Maradona zijn verjaardag. De Argentijn wordt 55 jaar. En dat zou hij zomaar eens met een drankje kunnen gaan vieren…

Na zijn carrière kwam Pluisje vooral in het nieuws vanwege zijn losbandige levensstijl. Maar hij kon natuurlijk ook weergaloos voetballen…

Om zijn verjaardag feestelijk in te luiden, kan het volgende fragment - waarin hij al dansend de bal hooghoudt - natuurlijk niet ontbreken. Van harte gefeliciteerd!

• Het Amerikaanse nieuwsnetwerk CNN schreef deze week en verhaal over een vrouw die dood was gevonden in een cryotherapie-cabine, een cabine waarin het tachtig graden vriest. Bij dat verhaal plaatste het medium een foto van iemand in zo'n ijskoude tank. Die iemand was echter Bayern München-aanvaller Franck Ribéry. Een pijnlijk foutje...

'Mijn broek zakt niet snel af, maar van dat sms'je van Leekens wel.'
• Lokeren ontsloeg vorige week vrijdag na afloop van het met 2-1 gewonnen duel met Westerlo trainer Bob Peeters en verving de voormalige speler van onder meer Roda JC Kerkrade en Vitesse direct door Georges Leekens. De ex-bondscoach van België, Algerije en Tunesië besloot daarom Peeters een berichtje te sturen, om duidelijk te maken dat hij een en ander niet persoonlijk bedoeld had. Dit schoot bij de ex-spits echter in het verkeerde keelgat. (Het Nieuwsblad)

• Mede dankzij een treffer van Didier Drogba heeft Montreal Impact de volgende ronde van de play-offs van de Amerikaanse Major League Soccer bereikt. De Canadezen waren met 3-0 te sterk voor hun landgenoten van Toronto FC. Drogba speelt sinds deze zomer bij Montreal en kan prima cijfers overleggen. Inclusief de wedstrijd van donderdag scoorde de Ivoriaan twaalf keer in evenveel wedstrijden.

• Bij ADO Den Haag zijn vannacht de alarmbellen afgegaan. Niet omdat de club slechts veertiende staat op de ranglijst, maar omdat het brandalarm in de nacht van donderdag op vrijdag zomaar begon te loeien. Loos alarm dus!

• De Klassieker van afgelopen woensdag dreunt nog na, maar de volgende beladen wedstrijd staat alweer op het programma. Zondag om 14.30 uur wordt de Derby van Friesland tussen SC Cambuur en SC Heerenveen namelijk afgewerkt in Leeuwarden. De thuisploeg kijkt daar met het volgende filmpje vast op vooruit.

'Ik weet niet of Mourinho zijn belofte is nagekomen, maar het was mooi om te zien.'
• Chelsea-manager José Mourinho hoorde afgelopen zaterdag voor aanvang van de uitwedstrijd tegen West Ham United (2-1 nederlaag) een jongetje dat klaar stond om met de spelers mee het veld op te gaan zeggen dat West Ham zou gaan winnen van Chelsea. 'Als wij winnen, krijg ik jouw shirtje en als jullie winnen, zorg ik dat jij een gesigneerd shirt van Chelsea krijgt', zei de Portugees toen volgens Stuart Slater, voormalig speler van The Hammers.

'Ik dank God iedere dag dat ik ben opgestaan en een nieuwe dag mag meemaken.'
• Op de website van Club Brugge vertelt voormalig Ajacied Stefano Denswil wat zijn vijf favoriete liedjes zijn. Op nummer één zet de verdediger Tambira Jehovah Joyous Celebration 15, een godsdienstig liedje. Voor iedereen die dat lied niet kent, luister mee:

'Als we als Nederland – als voetballand – iets willen, moeten we er toch voor zorgen dat onze nationale elftallen op volle oorlogssterkte naar interlands toe kunnen.'
• Momenteel is in Chili het WK Onder-17 aan de gang en Nederland ontbreekt hier. Volgens Art Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV, komt dit doordat veel clubs hun jonge spelers liever bij het eerste elftal zien trainen dan dat zij hen naar de vertegenwoordigende elftallen laten gaan. (Clubsite PSV)

• Go Ahead Eagles kreeg afgelopen week een publieke waarschuwing van de KNVB omdat tijdens het bekerduel met Willem II (2-0 nederlaag) de lichtsterkte in de Adelaarshorst niet in orde zou zijn. Voorzitter Edwin Lucht van de club uit Deventer was hier furieus over. Hij deelde zijn woede op Twitter.

'Als Liverpool de League Cup wint, dans ik de Flamenco op het veld.'
• Liverpool won afgelopen woensdag, tot grote vreugde van verdediger Alberto Moreno, voor het eerst sinds de komst van manager Jürgen Klopp. Het League Cup-duel met AFC Bournemouth werd door een doelpunt van Nathaniel Clyne in het voordeel van The Reds beslist. De Spaanse linksback deed daags na de bekerzege tegenover diverse Engelse media wel een heel bijzondere belofte.

• Na een mislukt avontuur bij Manchester United, gaat het Radamel Falcao ook bij Chelsea niet voor de wind. Toch komt hij niet alleen maar negatief in het nieuws. De Colombiaanse spits heeft in een dorpje in zijn vaderland, genaamd Nueva Venecia, meebetaald aan een voetbalveld op palen. Hij deed dit in samenwerking met de Verenigde Naties. Het doel van het veldje is kinderen uit de buurt te houden van drugs. Hulde!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.