Petits tip aan de Belgen, Rijkaard looft Klopp

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Petits tip aan de Belgen, Rijkaard looft Klopp

'Als ze Europees kampioen willen worden, moeten ze spelen alsof ze de liefde bedrijven met hun vrouw.'
• De Franse oud-international Emmanuel Petit (foto) heeft een tip voor België, dat in zijn ogen beschikt over een 'extreem getalenteerde generatie'. (Sudpresse)

'Jürgen Klopp kan in elke groot voetballand slagen'
• Volgens Frank Rijkaard heeft de beoogde nieuwe Liverpool-manager Jürgen Klopp al laten zien te beschikken over de juiste kwaliteiten.

Hij heeft het kind zelf toch niet gebaard? Als hij geen borstvoeding hoeft te geven, verwacht ik hem gewoon bij de selectie.'
• Roy Keane, assistent-bondscoach van Ierland, spreekt zich uit over de beschikbaarheid van Robbie Keane. De vrouw van de Ierse international is net bevallen, maar dat is volgens de assistent-trainer geen excuus voor verlof.

• In Nederland klagen we vaak over scheidsrechters, maar in Brazilië kunnen de arbiters er ook wat van. Palmeiras-speler Egídio wordt in het duel met Chapecoense na een overtreding van het veld gestuurd. Toen de leidsman hoorde dat dit onterecht was, besloot hij de speler weer terug te halen.

• Een sportief gebaar van Elvin Mammadov, speler van het Azerbeidzjaanse Qarabag. Hij miste opzettelijk een penalty omdat deze in de wedstrijd tegen Inter Baku onterecht was toegekend. Qarabag, waar de Nederlander Rydell Poepon onder contract staat, kon zich de misser veroorloven, want de ploeg leidde met 2-0. Die stand bleef staan tot het laatste fluitsignaal. 

• Bij dezen een oproepje aan alle Nederlandse spitsen die zonder club zitten: ben je avontuurlijk ingesteld en wil je weer voetballen? Deze zaakwaarnemer is naar jou op zoek!

'We hebben geen fout gemaakt door Moyes aan te stellen. Hij is een echte voetbalman en was onder de omstandigheden onze beste kandidaat.'
• In gesprek met de BBC heeft Sir Alex Ferguson aangegeven dat hij de aanstelling van David Moyes als hoofdcoach van Manchester United geen fout vond. De club had wel andere kandidaten, zoals José Mourinho, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola en Jürgen Klopp, maar zij hadden net allemaal een nieuwe club gevonden of hun contract verlengd. Bovendien wilde Louis van Gaal, inmiddels hoofdtrainer van de Red Devils, zich concentreren op het WK met Oranje.

'Hij wist dat het zinloos was om te proberen me naar United te halen. Hij kent me goed en wist dat ik al bijna een jaar weg wilde bij Real Madrid om bij Chelsea terug te keren.'
• Ferguson deed nog wel een dappere poging bij de eerder genoemde kandidaten die al voorzien waren van werk. José Mourinho, de veelbesproken manager van Chelsea, onthult in een BBC-documentaire over de Schotse manager dat zijn pogingen echter gedoemd waren te mislukken.

• Bij Real Madrid is het met name Cristiano Ronaldo die record na record breekt, maar zijn collega-aanvaller Karim Benzema behaalde deze week ook een flinke mijlpaal. De Fransman bereikte onlangs een persoonlijk succesje door zijn honderdste, echt waar, zijn honderdste paar schoenen aan te schaffen.

👟 💯

Een foto die is geplaatst door Karim Benzema (@karimbenzema) op

'Dat Eljero er nú al bij zit, maakt me heel trots. Wat goed is, komt snel.'
• Eljero Elia trok afgelopen zomer naar Feyenoord na een reeks mislukte buitenlandse avonturen. Onder meer bij Juventus en Werder Bremen kon de aanvaller niet brengen wat van hem verwacht werd. Maar bij de Rotterdammers lijkt de vleugelflitser weer helemaal op te bloeien. Hij werd deze week zelfs opgeroepen voor Oranje als vervanger van Quincy Promes. Dit tot grote trots van zijn trainer Giovanni van Bronckhorst. (Feyenoord.nl)

'Als coach moet je duidelijk zijn. Eerlijkheid en het uitleggen van je keuzes aan de spelers zijn de belangrijkste zaken.'
• De hoofdtrainer van Feyenoord deed de uitspraak over Elia tijdens een borrel van de businessclub van de Rotterdammers. Hij ging tijdens de bijeenkomst ook dieper in op zijn nieuwe functie als eindverantwoordelijke bij de club, waar hij voorheen nog assistent was. Zo moest hij in het begin wennen aan het maken van keuzes voor het samenstellen van zijn wedstrijdselectie. Inmiddels weet Van Bronckhorst hoe hij daar mee om moet gaan.

• België moet het de komende week tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (10 oktober) en Israël (13 oktober) stellen zonder doelman Thibaut Courtois. De keeper van Chelsea revalideert van een knieblessure. Zijn zonuren lijken hier echter onder te moeten lijden…

Chelsea-doelman Thibaut Courtois revalideert van een knieblessure.

'Ik pakte mijn kans tijdens de wedstrijden die ik mocht keepen. Maar toen De Gea zijn contract verlengde, was al snel duidelijk dat hij de eerste doelman werd. Hij heeft zijn plaats op basis van zijn prestaties van afgelopen seizoen dik verdiend.'
• Een doelman uit de Premier League die wel in actie kan komen namens zijn nationale ploeg, is Sergio Romero. De Argentijn is bij zijn club Manchester United echter op de bank beland, nadat hij het seizoen was gestart als eerste keeper. Maar hij heeft zich prima in die reserverol geschikt, zo vertelt hij zelf aan tyC Sports.

• Sommige mannen hebben thuis niets te vertellen. Zij kunnen al hun frustraties vervolgens kwijt in hun werk. Voor Mauro Icardi gaat dit niet meer op. De Argentijnse spits van Internazionale heeft zijn zaakwaarnemer Abian Moreno de laan uitgestuurd en zijn vrouw en voormalig topmodel Wanda Nara in zijn plaats aangesteld. Dat laat de ontslagen Moreno tenminste weten aan diverse Argentijnse media. Eerlijk is eerlijk, het lijkt een slimme zet van de aanvaller. Want als Nara haar charmes in de strijd gooit, komt hij vermoedelijk bij iedere club binnen…  

🙅🏼

Een foto die is geplaatst door Wanda nara (@wanditanara) op

• Paris Saint-Germain-doelman Kevin Trapp beleefde zondag de avond van zijn leven. De Duitse keeper was van groot belang voor zijn club door een penalty te stoppen in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Olympique Marseille en werd daar later op de avond voor beloond met een kusje van de wereldberoemde popdiva Rihanna.

'Ik heb vroeger bij FC Oss met een zeem in mijn broek gespeeld. Maar daar ben ik snel mee gestopt, want dat zat niet zo lekker.'
• Ron Jans klaagde afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tussen Willem II en PEC Zwolle (0-1) bij scheidsrechter Richard Liesveld over de 'ingooitruc' van Frank van der Struijk. De verdediger en chef ingooien van de Tilburgers had een handdoek langs de zijlijn laten leggen om de bal droog te maken als hij moest ingooien. Jans dacht dat dit niet mocht. Zijn eigen verdediger Bart van Hintum, eveneens een ingooispecialist, verklaarde in gesprek met het Brabants Dagblad echter vroeger zelf ook wel eens een trucje te hebben uitgehaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.