Knappe zege Seedorf met Milan, Juve dendert door

De rust regeert na de knappe zege op Fiorentina voorlopig weer bij AC Milan en trainer Clarence Seedorf. Koploper Juventus en Napoli maakten geen fouten.

Fiorentina – AC Milan 0-2
AC Milan-trainer Clarence Seedorf kan voorlopig opgelucht ademhalen. Op bezoek bij nummer vier Fiorentina boekte Milan een knappe overwinning. Daarmee maakt de ploeg van de Nederlandse oefenmeester een eind aan de negatieve reeks in de Serie A en de Champions League.

AC Milan verloor de competitieduels met Juventus (2-0), Udinese (1-0) en Parma (4-2), werd door Atlético Madrid uitgeschakeld in de Champions League, terwijl de ploeg afgelopen zondag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Lazio (1-1). Nu Seedorf weer een wedstrijd gewonnen heeft met Milan zal de kritiek van de Italiaanse media wellicht iets afnemen.

In Florence kende Milan, met Nigel de Jong in de basis en Urby Emanuelson op de bank, een lastige openingsfase waarin Alessandro Matri een aantal keer dichtbij de openingstreffer was. Toch opende niet La Viola, maar Milan na 23 minuten de score via een rake kopbal van Philippe Mexés. Daarna volgde een open duel waarin zowel de thuisploeg als de bezoekers kansen kregen tot scoren.

De ruim dertigduizend aanwezige fans moesten tot de 64ste minuut wachten op de tweede treffer. Uit de directe vrije trap bepaalde Mario Balotelli, tegen Lazio nog gepasseerd, de eindstand door fraai binnen te schieten. Dankzij deze zege stijgt Milan naar plaats twaalf in de Serie A. Fiorentina behoudt de vierde plek, maar ziet de achterstand op nummer drie wel oplopen tot tien punten.

Juventus - Parma 2-1
Voor Parma kwam er in Turijn een einde aan een reeks van zeventien wedstrijden in de Serie A zonder nederlaag. Die begon na de thuisnederlaag tegen Juventus (0-1) en deze tegenstander zorgde ook voor het einde van de knappe serie.

En dat was vooral te danken aan Carlos Tévez, die zijn zeventiende en achttiende competitietreffer van het seizoen liet aantekenen. In de 25ste minuut opende de Argentijn de score na een goede loopactie, terwijl hij zeven minuten later een rebound binnenschoot na een inzet van Arturo Vidal. Na ruim een uur bracht Cristian Molinaro de spanning terug, maar niet veel later ontving Amauri een rode kaart na een elleboogstoot richting Giorgio Chiellini.

Met tien tegen elf kon Parma weinig meer uitrichten, waardoor de drie punten in Turijn bleven. Juventus zette door de eenvoudige thuiszege wél een ongeslagen reeks voort. Sinds 20 oktober verloor de koploper al 22 Serie A-duels op rij niet. De voorsprong op AS Roma is veertien punten, maar de nummer twee speelde een wedstrijd minder.

Catania – Napoli 2-4
Napoli heeft woensdagavond op kinderlijk eenvoudige wijze gewonnen van Catania. In Catania beslisten de Napolitanen voor de rust al de wedstrijd door vier keer te scoren. Namens de ploeg van trainer Rafael Benítez opende Duvan Zapata de score, terwijl de Colombiaan vlak voor de rust de 4-0 op het scorebord zette. Tussendoor waren ook José Callejón en Henrique trefzeker.

In de tweede helft nam Napoli duidelijk gas terug. In plaats van de score op te voeren, kwam de thuisploeg nog terug tot 2-4. Voor Catania troffen Fabián Monzón en Norbert Gyömbér nog doel. Napoli behoudt de derde plaats, terwijl Catania hekkensluiter blijft in de Italiaanse competitie.