AS Roma op de valreep naar zege dankzij invaller Florenzi

AS Roma leek thuis tegen puntenverlies aan te lopen, maar in de extra speeltijd zorgde Alessandro Florenzi alsnog voor de 2-1 zege tegen Torino.

Zonder de zwaar geblesseerde Kevin Strootman won AS Roma zijn meest recente wedstrijden van Udinese (3-2) en Chievo (0-2), maar Torino leek een einde te maken aan die reeks. Mattia Destro opende vier minuten voor rust nog wel de score namens de thuisclub. Op aangeven van Gervinho ontsnapte de spits aan buitenspel en passeerde de uitblinkende Daniele Padelli.

In de 52ste minuut kwam Torino op gelijke hoogte en Ciro Immobile was de maker van het doelpunt. De topscorer van de Serie A - afgelopen zaterdag nog drie keer trefzeker tijdens het thuisduel met Livorno (3-1 zege) - maakte alweer zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. De spits mag hopen op WK-deelname na zijn debuut voor Italië eerder deze maand tegen Spanje (1-0 verlies).

Immobile leek Torino een punt te bezorgen, maar in de slotminuten trok AS Roma alsnog de zege naar zich toe. Invaller Florenzi, die pas in de 83ste minuut binnen de lijnen kwam, zorgde voor de overwinning. Nummer twee AS Roma heeft daardoor nu 67 punten uit 29 duels, elf minder dan koploper Juventus. Het verschil met achtervolger Napoli bedraagt negen punten.