Defensief wankel Chievo schenkt Roma simpele winst

AS Roma blijft het uitstekend doen in de jacht op een plek in de Champions League van volgend seizoen. De ploeg van Rudi Garcia won zaterdag eenvoudig op bezoek bij Chievo (0-2), dat zelf de helpende hand toestak.

Na ruim een kwartier opende Gervinho namelijk de score na geklungel in de verdediging van de thuisclub. Bostjan Cesar wilde terugkoppen op doelman Michael Agazzi, maar de bal werd eenvoudig onderschept door de aanvaller uit Ivoorkust. Van dichtbij schoot hij daarna eenvoudig binnen.

Drie minuten voor rust werd de wedstrijd beslist door Mattia Destro, waarbij de Chievo-defensie opnieuw geen beste indruk maakte. Na rust kwam de overwinning geen moment meer in gevaar voor AS Roma, dat de rest van dit seizoen geen beroep meer kan doen op de zwaar geblesseerde Kevin Strootman.

AS Roma komt door de eenvoudige zege op 64 punten uit 28 duels. Met nog tien wedstrijden voor de boeg bedraagt de achterstand op koploper Juventus elf punten, maar nummer drie Napoli heeft zes punten minder. Vorig seizoen sprokkelde AS Roma overigens in een volledige jaargang (38 duels) 62 punten bij elkaar.