AS Roma pakt zonder Strootman de draad weer op

AS Roma hield zijn ongeslagen thuisstatus intact tegen Udinese. De Romeinen wonnen hun eerste duel zonder de geblesseerde Kevin Strootman met 3-2. Daarmee herpakken de Giallorossi zich van twee mindere wedstrijden, waarin werd verloren van Napoli en gelijkgespeeld tegen Internazionale.

Strootman liep vorige week een ernstige knieblessure op bij Napoli, waardoor hij het WK en een groot deel van volgend seizoen mist. De spelers en supporters van Roma staken de Nederlander voor en tijdens de wedstrijd een hart onder de riem. De voetballers werkten hun warming-up af in een oranje shirt met daarop de tekst 'Forza Kevin', terwijl de aanhang de middenvelder steunde met enkele fraaie spandoeken.

Roma kwam in de 22ste minuut op voorsprong via Francesco Totti, die zijn rentree maakte van een blessure die hem een maand aan de kant hield. De routinier schoot in de rebound raak nadat de pas zeventienjarige doelman Simone Scuffet, die al is uitgenodigd voor een trainingsstage bij de Italiaanse ploeg, een schot van Gervinho had gekeerd. Vlak voor rust was Totti de aangever voor de 2-0 van Destro. Hij scoorde in twee instanties.

Vijf minuten na rust kwam Udinese terug in de wedstrijd. Giampaolo Pinzi verschalkte doelman Morgan De Sanctis met een lage diagonale knal. Verder dan dat kwam de nummer veertien van de Serie A echter niet. Twintig minuten voor het einde nam Roma namelijk weer afstand via een afstandsschot van Vassilis Torosidis, waardoor de late aansluitingstreffer van Dusan Basta er slechts een voor de statistieken was. Opmerkelijk waren de doelpunten van Udinese wel, want tot het duel van maandagavond had Roma in eigen huis pas twee treffers geïncasseerd.

Door de zege slaat Roma een gat van drie punten met nummer drie Napoli, terwijl het ook nog een wedstrijd minder speelde. De achterstand op Juventus bedraagt veertien punten. Ook De Oude Dame speelde een wedstrijd meer dan Roma.