Zorgen Seedorf nemen toe na gelijkspel, Juve wint

Reacties

AC Milan kon op bezoek bij Lazio opnieuw niet te winnen, waardoor de zorgen voor trainer Clarence Seedorf er niet minder om worden. Koploper Juventus won opnieuw, dit keer van Catania.

Zorgen Seedorf nemen toe na gelijkspel, Juve wint

Lazio - AC Milan 1-1
De problemen van Clarence Seedorf bij AC Milan nemen alleen maar toe. Ook op bezoek bij Lazio slaagde zijn ploeg er niet in om de volle winst te boeken. AC Milan verloor de voorgaande drie competitieduels met Juventus (2-0), Udinese (1-0) en Parma (4-2) en werd tussendoor door Atlético Madrid uitgeschakeld in de Champions League.

De Italiaanse media waren eenduidig: Seedorf moest de komende twee competitiewedstrijden winnen om trainer te blijven van Milan. In de eerste confrontatie met Lazio ging het al mis, terwijl volgende week het duel met nummer vier Fiorentina op het programma staat. Ook geen eenvoudige opgave.

In Rome speelde Milan, met Nigel de Jong in de basis en Urby Emanuelson op de bank, alles behalve overtuigend. De ploeg van Seedorf kwam in de 41ste minuut goed weg toen Diego Novaretti binnenkopte. Scheidsrechter Gianluca Rocchi keurde de treffer af vanwege buitenspel. In de herhaling was te zien dat niet doelpuntenmaker Novaretti, maar Giuseppe Biava buitenspel stond.

Even later was het wel raak. Kaká kwam door over de linkerkant en zag zijn schot via het been van Abdoulay Konko in het doel verdwijnen. Na de rust kende Milan, waar Mario Balotelli na 54 minuten binnen de lijnen kwam, enkele hachelijke momenten voor het doel van Marco Amelia, de vervanger van de grieperige Christian Abbiati.

Kaká viert de treffer die later wordt toegeschreven aan Abdoulay Konko.
Kaká viert de treffer die later wordt toegeschreven aan Abdoulay Konko.

Tijdens het eerste kwartier in de tweede helft hield de Italiaanse grootmacht stand, maar de druk werd Milan daarna fataal. Uit de afgemeten voorzet van de Argentijn Lucas Biglia kopte Álvaro González fraai raak: 1-1. In de slotfase was Balotelli nog het dichtst bij de winnende treffer, maar zijn inzet belandde op de paal.

Door het gelijkspel in Rome zakt AC Milan terug naar de twaalfde plaats, terwijl Lazio op de zevende plaats bivakkeert. Of het puntenverlies van Milan gevolgen heeft voor Seedorf moet blijken. In de laatste zes competitiewedstrijden veroverden de Rossoneri slechts zeven punten.

Catania - Juventus 0-1
Juventus is na de zege op bezoek bij het laaggeklasserde Catania al 21 speelronden zonder nederlaag. Dat De Oude Dame heer en meester is in de Italiaanse Serie A is wel duidelijk gezien de voorsprong van veertien punten punten op nummer twee AS Roma. Ook de mindere duels worden gewonnen door de regerend landskampioen.

Dat bleek wel in Stadio Angelo Massimino. In de eerste helft weinig grote kansen. Wel harde overtredingen en rode kaarten. Echter niet voor een speler, maar voor beide trainers. Zowel Juve-coach Antonio Conte als Rolando Maran mocht vertrekken vanwege commentaar op de leiding. Juventus speelde ook na de rust zeer pover, maar bepaalde in de tweede helft wel de wedstrijd.

Op aangeven van Pablo Osvaldo schoot Carlos Tévez (foto) met een bekeken schuiver raak: 0-1. Na de openingsgoal kwam Juventus amper in de problemen, zeker niet meer na de tweede gele van Gonzalo Bergessio in de 67ste minuut. Juventus blijft ruimschoots aan kop na de nipte zege, terwijl Catania de hekkensluiter is in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.