Kaká: 'Milan-spelers moeten Seedorf redden'

Reacties

Kaká vindt dat de verantwoordelijkheid voor de matige prestaties van AC Milan bij de spelers ligt en niet bij trainer Clarence Seedorf.

Kaká: 'Milan-spelers moeten Seedorf redden'

Italiaanse media suggereren dat Seedorf voor zijn baan moet vrezen als hij zondagavond (20.45 uur) verliest bij Lazio. Zelf ontkende de Nederlandse trainer deze berichtgeving op de persconferentie voorafgaande aan het cruciale duel. Volgens Kaká staan de spelers achter Seedorf, meldt hij aan Sport Mediaset. 'Ht is aan de spelers om de situatie op het veld om te keren, want wij zijn degenen die op het veld staan en niet de trainer. Seedorf wil uit deze problemen komen, net als wij.'

Milan verkeert in een dramatische vorm. De Rossoneri verloren hun laatste vier wedstrijden. De balans van Seedorf als coach van Milan is weinig indrukwekkend met slechts vier overwinningen in twaalf duels. Maar liefst zeven keer delfde Seedorf al het onderspit en één keer moest hij zich tevreden stellen met een gelijkspel. De balans van Seedorf in de competitie is nog altijd beter dan die van zijn voorganger Massimiliano Allegri, die in negentien wedstrijden slechts vijf zeges boekte.

Kansen
Kaká benadrukt vooral de positieve kant van de zaak. ‘Op dit soort zware momenten komen er altijd kansen voor de groep en individuen binnen die groep. Ik heb nooit spijt gehad van mijn terugkeer naar Milan deze zomer, omdat moeilijkheden bij het leven horen. Milan blijft een prachtige club. Milan kan zware tijden beleven, maar zal altijd weer groots worden.’

In tegenstelling tot Milan is Lazio wel in goeden doen. In de afgelopen vijf wedstrijden pakte Lazio tien punten, waardoor de Romeinen nog meedoen om Europees voetbal. Lazio staat zevende in de Serie A, terwijl Milan een teleurstellende twaalfde positie bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.