'Seedorf moet directeur Galliani dulden in trainingskamp'

Reacties

Directeur Adriano Galliani voegt zich naar verluidt bij het trainingskamp van AC Milan, om met eigen ogen de problemen rond trainer Clarence Seedorf te aanschouwen.

'Seedorf moet directeur Galliani dulden in trainingskamp'

De crisissituatie bij AC Milan kreeg vrijdag een extra dimensie, toen Seedorf nog tijdens de training het veld verliet om zich te melden voor een gesprek met Adriano Galliani. Italiaanse media sloegen direct alarm en suggereerden dat de directeur de oud-international zou vragen uit eigen beweging op te stappen.

In dat geval zou Filippo Inzaghi eerder de stap maken naar de hoofdmacht van de Rossoneri. De Italiaanse oud-international, nu nog verantwoordelijk voor de beloftes van AC Milan, heet de beoogde nieuwe trainer te zijn voor komend seizoen. Ook assistent Mauro Tassotti wordt gezien als mogelijke opvolger van Seedorf.

Na een onderhoud van negentig minuten vertrokken Seedorf en Galliani zonder commentaar. Maar naar verluidt is juist het vertrouwen uitgesproken in de Nederlander, althans voor de komende twee duels. Want AC Milan moet tegen Lazio en Fiorentina beter voor de dag komen na de reeks van vier nederlagen.

Hoe Seedorf zijn ploeg prepareert voor de cruciale wedstrijden zal Galliani van dichtbij ervaren, want de algemeen directeur gaat mee met de selectie en de staf in de aanloop naar de uitwedstrijden tegen Lazio en Fiorentina van zondag en woensdag.

Daarbij kan hij zijn eigen conclusies trekken over de positie van Seedorf. De oud-international ligt onder vuur, niet alleen vanwege de teleurstellende resultaten maar ook vanwege zijn werkwijze. Afgelopen week kwam een lijst naar buiten met klachten zoals die zou leven in de spelersgroep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.