Seedorf: 'Ervaring Galliani komt nu juist goed van pas'

Reacties

Clarence Seedorf ontkent dat de gesprekken met technisch directeur Adriano Galliani tijdens het trainingskamp van AC Milan hem zijn opgelegd door de clubleiding. De 37-jarige trainer van de Rossoneri vindt dat de aanwezigheid van Galliani juist symbool staat voor de saamhorigheid van de club in roerige tijden.

Seedorf: 'Ervaring Galliani komt nu juist goed van pas'

Seedorf staat twee maanden na zijn aanstelling al meteen zwaar onder druk na drie opeenvolgende nederlagen in de Serie A en de uitschakeling in de Champions League door Atlético Madrid. Dat Galliani zich daarop meldde in Rome, waar Milan zijn tenten tijdelijk heeft opgeslagen, ziet Seedorf niet als een motie van wantrouwen richting zijn persoon.

'Twee dagen geleden hebben we deze afspraak al gemaakt, ik heb zelf om zijn hulp gevraagd ', zei Seedorf zaterdag tegen het clubkanaal en tijdens de daaropvolgende persconferentie. 'Het doet me goed dat de clubleiding in alle omstandigheden dicht bij zijn trainer en zijn spelers blijft staan. Dat is de kracht van deze club. Want ikzelf heb nog een hoop te leren. Ik heb tijd nodig en daarbij komt de ervaring van Galliani nu juist goed van pas.'

In het licht van de recente ontwikkelingen zijn die uitlatingen van Seedorf op zijn minst opmerkelijk te noemen. Barbara Berlusconi - de dochter van eigenaar Silvio - nam vorig jaar immers plaats in de directie naast Galliani, omdat de Berlusconi's ontevreden waren over het technische beleid van de 69-jarige vice-voorzitter. Door de bezuinigingen trok Milan vooral transfervrije spelers aan. Het gevolg is dat de huidige selectie nu weinig echte toppers herbergt.

Mauro Tassotti en Filippo Inzaghi zijn nu nog respectievelijk assistent-trainer van Seedorf en coach van het beloftenteam van Milan, maar staan volgens Italiaanse media al klaar om hem op te volgen.
Mauro Tassotti en Filippo Inzaghi zijn nu nog respectievelijk assistent-trainer van Seedorf en coach van het beloftenteam van Milan, maar staan volgens Italiaanse media al klaar om hem op te volgen.

De slechte resultaten zijn daar niet los van te zien. Desondanks wordt er nu van verschillende kanten aan de stoelpoten van Seedorf gezaagd. Filippo Inzaghi en Mauro Tassotti zouden zelfs al stand-by staan om hem op te volgen, maar de 37-jarige oud-international peinst er niet over aan zijn eigen kwaliteiten te twijfelen. 'Mijn karakter heeft me als speler al veel grote successen gebracht. Ik ben ervan overtuigd dat ik door toewijding, hard werken en mijn persoonlijkheid ook een grote carrière als trainer kan opbouwen.'

Wil hij dat bij Milan doen, dan zal Seedorf de criticasters het zwijgen moeten opleggen. Allereerst aankomende zondag, in de uitwedstrijd tegen Lazio, en daarna woensdag op bezoek bij Fiorentina. Seedorf ontkent dat er sprake is van een ultimatum - hij zou worden ontslagen bij nog twee nederlagen- maar erkent dat het zwaar wordt voor Milan. 'Op papier zijn deze twee duels erg lastig. Maar wij zijn Milan, we zullen proberen wat punten mee te nemen naar huis.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.