Seedorf ziet bij AC Milan donkere wolken opdoemen

Reacties

Sinds Clarence Seedorf bij AC Milan de scepter zwaait, gaan de resultaten er niet op vooruit. De club bezet momenteel de elfde plaats in de Serie A. In de laatste vijf competitiewedstrijden veroverden de Rossoneri slechts zes punten.

Seedorf ziet bij AC Milan donkere wolken opdoemen

Er werd in die wedstrijden alleen thuis van Bologna (1-0) en Cagliari (1-2) gewonnen. Juventus (0-2), Udinese (1-0) en Parma (2-4) bleken te sterk voor de Milanezen. Ook de uitschakeling in de Champions League is symboliserend voor het kwakkelende AC Milan. In de achtste finale van het miljoenenbal was Atlético Madrid beide wedstrijden te sterk (0-1, 4-1).

AC Milan werd onder Seedorf ook uitgeschakeld door Udinese in de strijd om de Coppa Italia. In de kwartfinale kwam de ploeg van de voormalig Ajacied nog op voorsprong door een doelpunt van Mario Balotelli, maar bleek de ploeg uit Udine uiteindelijk te sterk en won met 1-2.

In de Serie A boekte Seedorf vier overwinningen, speelde één keer gelijk en verloor vier duels. In die negen wedstrijden scoorde AC Milan tien keer en kreeg het twaalf doelpunten om de oren. Met nog tien duels op het programma valt er niet veel te winnen voor de club van Silvio Berlusconi.

Het programma is allesbehalve makkelijk. Er staan twee lastige uitwedstrijden voor de Milanezen te wachten. Zondag gaan ze in Rome op bezoek bij Lazio, terwijl drie dagen later in Florence tegen Fiorentina gespeeld wordt. Drie dagen dáárna speelt AC Milan thuis tegen laagvlieger Chievo. In de Italiaanse media wordt al gesproken over een nakend ontslag van de nieuwbakken trainer Seedorf.

Sentiment
Na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Parma, wachtten ongeruste fans de trainer op. 'Het gesprek verliep vredig. De supporters toonden hun sentiment. Ze willen allemaal het beste voor Milan en na twee jaar lijden hadden ze het gevoel dat ze hun emoties moesten tonen', vertelde de Nederlander later.

Seedorf, pas twee maanden in dienst, ziet al met al zware weken en donkere wolken opdoemen. Berlusconi maakte maandag overigens bekend dat de coach zich geen zorgen hoeft te maken. 'Clarence Seedorf staat niet ter discussie. Hij is ook volgend seizoen trainer van AC Milan.'

Seedorf houdt hoop. Hij kijkt met vertrouwen naar de toekomst. 'Ik geloof nog steeds dat we de situatie kunnen veranderen. Ik weet dat ik nog veel moet leren en net aan mijn trainerscarrière ben begonnen, maar ik werk al twintig jaar in deze wereld en weet waar de spelers nu doorheen gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.