Parma-spits Cassano doet oude werkgever Milan pijn

Het seizoen van AC Milan lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Na de uitschakeling in de Champions League volgde opnieuw een teleurstellend resultaat in het Serie A-duel met Parma. In Milaan ging de ploeg van trainer Clarence Seedorf met 4-2 onderuit.

De Nederlandse oefenmeester begon het duel met de Nederlanders Nigel de Jong en Urby Emanuelson, die voortijdig werd vervangen, in de basis. Het strijdplan van Seedorf kon na vijf minuten al in de prullenbak. Na een rake een strafschop van Parma en de rode kaart voor doelman Christian Abbiati stond het geplaagde Milan opnieuw voor een zware klus.

De ervaren sluitpost had de doorgebroken Ezequiel Schelotto neergelegd, waarna scheidsrechter Domenico Celi niets anders kon doen dan rood geven en de bal op de stip leggen. Voormalig Milan-aanvaller Antonio Cassano (foto) faalde niet vanaf elf meter. Vlak na rust liet diezelfde Cassano zich opnieuw gelden.

Na terugleggen van Afriyie Acquah rondde Cassano zeer bekwaam af: 0-2. Daarna nam Milan het heft in handen. Kort na de treffer van Cassano tekende Adil Rami voor de aansluitingstreffer, terwijl Mario Balotteli een kwartier voor tijd de 2-2 voor zijn rekening nam. De spits van Milan mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot eenvoudig binnen.

Zo sterk als Milan zich terugknokte in de wedstrijd, zo knullig gaf de ploeg van Seedorf het enkele minuten later alweer weg. Met een schitterende hakbal zette invaller Amauri Parma opnieuw op voorsprong, terwijl Jonathan Biabiany in de slotfase de eindstand bepaalde in San Siro: 2-4.

Na de verliespartijen in de Champions League tegen Atlético Madrid (1-0 en 4-1) en de competitienederlagen tegen Juventus (2-0) en Udinese (1-0) incasseerde Milan wederom een nederlaag. Milan is inmiddels terug te vinden op plaats twaalf in de Serie A.