Berlusconi verdedigt Seedorf en kraakt peperdure selectie

Reacties

AC Milan staat in brand, maar volgens eigenaar Silvio Berlusconi is trainer Clarence Seedorf niet schuldig aan de sportieve crisis die de club doormaakt. Berlusconi stelt dat er grote fouten zijn gemaakt bij het samenstellen van de selectie.

Berlusconi verdedigt Seedorf en kraakt peperdure selectie

'De positie van Seedorf staat niet ter discussie. Hij is ook volgend jaar de trainer van Milan', stelt Berlusconi daags na de ontluisterende thuisnederlaag (2-4) tegen directe concurrent Parma. Door de nederlaag zakte Milan naar de twaalfde plaats. Het verschil met de degradatiezone is even groot als het verschil met de plaatsen die recht geven op deelname aan de Europa League: twaalf punten.

'De selectie van Milan is gewoon slecht samengesteld', oordeelt Berlusconi. Volgens de eigenaar is er structureel te veel geld uitgegeven aan middelmaat. 'Het is voor mij onbegrijpelijk dat we in de Champions League zijn uitgeschakeld door Atlético Madrid, dat aan salarissen vijftig procent minder besteedt dan wij. In de Serie A betalen wij, naast Juventus, de hoogste salarissen van iedereen. Hoe kan dat?'

Daarmee legt hij de zwartepiet in feite neer bij directeur Adriano Galliani, die de samenstelling van de huidige selectie samen met technisch directeur Ariedo Braida voor zijn rekening nam. Na forse kritiek van Berlusconi op zijn funtioneren en de entree van diens dochter Barbara legde Braida eind december zijn taken neer. Galliani kondigde eveneens zijn vertrek aan, maar kwam kort daarna op zijn beslissing terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.