Internazionale ziet Parma naderen, Sampdoria haalt uit

Internazionale heeft niet geprofiteerd van het gelijkspel van Parma, dat aan een indrukwekkende reeks bezig is. Sterker nog, in eigen huis verloor Inter van Atalanta Bergamo. Sampdoria maakte indruk tegen Hellas Verona.

Internazionale - Atalanta Bergamo 1-2
Internazionale is thuis tegen Atalanta Bergamo met 2-1 onderuit gegaan. Inter kwam in de 35ste minuut op achterstand door een treffer van Giacomo Bonaventura, maar een minuut later stond het alweer gelijk. Mauro Icardi knalde de bal overtuigend tegen de touwen. In de extra tijd zorgde Bonaventura met zijn tweede treffer voor vreugde bij Atalanta. Inter blijft door de nederlaag vijfde staan in de Serie A.

Atalanta ontpopte zich de afgelopen jaren tot angstgegner van Inter, dat in april 2010 voor het laatst van de middenmoter won. Sindsdien bleef Inter zes duels tegen Atalanta zonder overwinning (G3, V3).

Parma - Genoa 1-1
Opnieuw bleef Parma ongeslagen in de Serie A. De ploeg van trainer Roberto Donadoni kwam onder toeziend ook van bondscoach Cesare Prandelli, die Antonio Cassano kwam bekijken, na 21 minuten op achterstand door een treffer van Isaac Cofie. Maar tien minuten later kwam de thuisclub op gelijke hoogte via Matias Ezequiel Schelotto, die snoeihard binnenschoot. Dat bleek de eindstand in Stadio Ennio Tardini, waardoor Parma voor de zeventiende keer op rij zonder nederlaag bleef in competitieverband. De club staat nu zesde, maar wacht woensdag een échte test: het bezoek aan koploper Juventus.

Sampdoria - Hellas Verona 5-0
Het dit seizoen zo uitstekend gestarte Hellas Verona ging keihard onderuit bij Sampdoria, dat een opvallend eenvoudige middag had. Al na vier minuten zette Gianluca Sansone de thuisclub op voorsprong en Renan maakte er halverwege de eerste helft 2-0 van. Daarna was het de beurt aan Roberto Soriano, die zeven minuten voor en drie minuten na rust de derde en vierde treffer van Sampdoria maakte. Daarmee was het leed voor de bezoekers nog niet geleden, want nog binnen het uur vond ook Angelo Palombo het net. Daar bleef het bij in Genua, waardoor Samp nu elfde is in de Serie A. Hellas Verona blijft ondanks de nederlaag achtste.