Higuaín schiet Napoli in laatste minuut langs Torino

Reacties

Napoli heeft in de negentigste minuut alsnog de volle winst geboekt op bezoek bij Torino. De achtste finalist van de Europa League speelde ondermaats, maar een bevlieging van Gonzalo Higuaín (foto) bleek voldoende: 0-1.

Higuaín schiet Napoli in laatste minuut langs Torino

De Argentijn schoot vlak voor tijd hard raak, waardoor Napoli op gelijke hoogte blijft met AS Roma. Overtuigend was het allerminst. Buiten de voortvarende start met kansen voor Dries Mertens, die na vijf minuten met een hard schot doelman Daniele Padelli onder vuur nam, en enkele schietkansen van Gonzalo Higuaín na werden de Napolitanen niet echt gevaarlijk voor de rust.

De ploeg van trainer Rafael Benítez speelde flets en leek meer bezig met de Europa League-return tegen FC Porto, dan de strijd om de tweede plaats met AS Roma. Het heenduel in Portugal werd met 1-0 verloren. Donderdag kan Napoli alsnog een plaats bij de laatste acht afdwingen. Overigens spaarde Benítez geen spelers in Turijn.

De Spaanse oefenmeester trad aan met Mertens, Higuaín, Marek Hamšík en José Callejón. Baten mocht het aanvankelijk niet. Op een directe vrije trap van Higuaín en een verraderlijk schot van Callejón na in de tweede helft stichtte de nummer drie van de Serie A amper gevaar. Sterker, de grootste kans was zonder enige twijfel voor invaller Ciro Immobile.

Op aangeven van Jasmin Kurtic kreeg de centrumspits de bal bij de elfmeterstip aangespeeld, maar de Italiaan schoot hard en wild over. Zijn misser bleek een dure, zeker toen Higuaín in de slotminuut de winnende treffer voor zijn rekening nam. Napoli staat derde met evenveel punten als nummer twee Roma, terwijl Torino is terug te vinden op plaats tien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.