Hamsik: 'Bepaalde bewegingen komen niet goed uit de verf'

Reacties

Marek Hamsik baalt van zijn huidige spel. De Slowaak van Napoli zei na de Europa League-wedstrijd van donderdagavond, op bezoek bij FC Porto (1-0), dat hij 'momenteel niet de man is die hij eens was'. In Estádio do Dragão werd de 65-voudige international een kwartier voor tijd vervangen door Dries Mertens.

Hamsik: 'Bepaalde bewegingen komen niet goed uit de verf'

De tweebenige middenvelder, doorgaans sterkhouder van Napoli, wordt de laatste wedstrijden opmerkelijk vaak gewisseld door trainer Rafael Benítez. Hamsik is na een voetblessure sinds half januari weer fit en maakte sindsdien, in de Serie A, maar een keer de negentig minuten vol.

De speler van Napels weet de oorzaak zelf ook niet. 'Het is geen fysiek probleem. Bepaalde bewegingen komen gewoon niet goed meer uit de verf. Ik moet hier zelf uit zien te komen.' De creatieveling baalt niet alleen van zijn eigen vormcrisis, maar ook van de nederlaag tegen Porto. 'We hadden genoeg kansen en het is een schande dat we geen doelpunt hebben gemaakt. Porto is een aanvallende ploeg die achterin wel eens een gaatje laat vallen. Van die ruimtes moeten we volgende week zien te profiteren.'

De 26-jarige technicus maakte dit seizoen in competitieverband zes doelpunten en gaf vier assists. Van die zes doelpunten stammen vier treffers uit de eerste twee speelrondes van dit seizoen, tegen Chievo (thuis, 3-0 winst) en Bologna (uit, 4-2 winst). Zijn laatste treffer tekende hij begin november aan in het duel met Catania (2-1).

Vorig seizoen ging doelpunten maken en het geven van assists hem een stuk beter af. In de Serie A maakte Hamsik elf treffers en was hij liefst achttien keer de aangever bij een Napolitaans doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.