Franse steun voor Infantino klap in gezicht Champagne

Reacties

Niet Jérôme Champagne maar Gianni Infantino kan volgende maand tijdens de FIFA-verkiezing rekenen op de steun van de Franse voetbalbond (FFF). Maar als het aan medekandidaat Tokyo Sexwale ligt, wordt zowel de Fransman als de Zwitser níét de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Franse steun voor Infantino klap in gezicht Champagne

De FFF had met Champagne (foto) een kandidaat van eigen bodem kunnen steunen, maar voorzitter Noël Le Graët laat in een statement op de website weten dat het uitvoerend comité met elf tegen één voor de Zwitserse secretaris-generaal van de UEFA heeft gekozen. 'Gianni heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om te slagen', aldus Le Graët, die zich daarbij baseert op de samenwerking van Infantino met de geschorste UEFA-baas Michel Platini.

Het besluit om de in Zuid- en Midden-Amerika ook uiterst populaire Infantino te steunen, is tegen het zere been van Champagne. De 57-jarige Parijzenaar heeft persbureau Reuters verteld dat hij in de Franse politiek protest zal aantekenen tegen het gebrek aan steun vanuit de Franse bond. Thierry Braillard, staatssecretaris van sport, en Frédéric Thiriez , voorzitter van de Franse spelersvakbond (LFP), zouden hem immers hun steun hebben toegezegd.

Als het aan Sexwale ligt, kan zowel Champagne als Infantino de hoogste positie bij de FIFA op zijn buik schrijven. De 62-jarige Zuid-Afrikaanse zakenman heeft tegen een nationaal radiostation gezegd er alles aan te doen om de nieuwe FIFA-president uit Afrika of Azië te laten komen. 'Misschien moeten we de Zwitser Blatter niet vervangen door een andere Zwitser', aldus Sexwale, die dus hoopt dat hijzelf, sjeik Salman of prins Ali op 26 februari de FIFA-verkiezing wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.