Duitsland schaart zich achter 'beste keuze' Infantino

Reacties

De DFB steunt de kandidatuur van Gianni Infantino. De huidige secretaris-generaal van de UEFA is volgens de Duitse voetbalbond namelijk 'niet alleen een Europese kandidaat, maar ook de beste'.

Duitsland schaart zich achter 'beste keuze' Infantino

'Door zijn werkzaamheden als secretaris-generaal van de UEFA kent hij het spelletje door en door, heeft hij geweldige internationale contacten en spreekt hij wel zes verschillende talen', licht Reinhard Rauball, co-president van de DFB, de keuze voor Infantino toe in een officieel statement.

'Met zijn reputatie en ervaring voldoet hij aan het profiel van de man van wie wij denken dat hij structurele veranderingen kan doorvoeren binnen de FIFA, iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat. Naast de wisseling van de wacht moet er nu ook gekeken worden naar de lange termijn en de geloofwaardigheid van de FIFA. De wereldvoetbalbond moet weer vertrouwen wekken.'

De stand-in van de geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini is een van de vijf kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de positie van de vertrekkende - en eveneens geschorste - Sepp Blatter. Naast Infantino - die gisteren zijn verkiezingsprogramma presenteerde - kan er ook op Jérôme Champagne, Tokyo Sexwale, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa en prins Ali Bin Al-Hussein gestemd worden tijdens de verkiezing op 26 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.