CAS wijst beroep Bility af, prins Ali juicht tv-debat toe

Reacties

Net als de geschorste Michel Platini kan ook Musa Bility het tv-debat tussen alle FIFA-kandidaten van ESPN niet bijwonen. International Sporttribunaal CAS heeft het beroep van de Liberiaan tegen zijn uitsluiting van de FIFA-verkiezing op 26 februari afgewezen.

CAS wijst beroep Bility af, prins Ali juicht tv-debat toe

Bility doorstond het integriteitsonderzoek van de ethische commissie niet en werd daardoor geschrapt van de lijst van kandidaten voor het FIFA-voorzitterschap. De Liberiaan werd in 2013 voor zes maanden geschorst na het lekken van vertrouwelijke documenten van de Afrikaanse bond. De voorzitter van de Liberiaanse bond was het niet eens met die beslissing, maar het CAS geeft hem geen gelijk.

Dat betekent dat prins Ali, Jérôme Champagne, Gianni Infantino, Tokyo Sexwale en sjeik Salman vooralsnog de vijf mannen zijn die over krap twee maanden om de opvolging van Sepp Blatter mogen strijden. Een maand eerder, op 29 januari, wil de Amerikaanse tv-zender ESPN in Londen een debat organiseren tussen de kandidaten. In navolging van Champagne heeft ook prins Ali (foto) dat initiatief toegejuicht.

Salman heeft zich daarover nog niet uitgelaten, maar de voorzitter van de Aziatische bond (AFC) heeft wel zijn plannen uit de doeken gedaan. De Bahreini pleit voor een strikte scheiding van de sportieve en financiële tak van de wereldvoetbalbond. Alleen dan, denkt het vijftigjarige lid van de tuchtcommissie van de FIFA, kan er sprake zijn van een revolutie. Anders vreest Salman dat corruptie hoogtij zal blijven vieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.