Prins Ali: 'Publiek heeft recht op onderzoeksrapport Garcia'

Reacties

Ali Bin Al-Hussein vindt dat het onderzoeksrapport van Michael Garcia naar misstanden bij de FIFA openbaar moet worden gemaakt. De presidentskandidaat van de FIFA vindt het raar dat zelfs hij niet weet wat er in het rapport van de Amerikaanse onderzoeker staat.

Prins Ali: 'Publiek heeft recht op onderzoeksrapport Garcia'

'Zeker de mensen die de nieuwe preses van de FIFA willen worden, moeten weten wat er is gebeurd in de organisatie', doelde de prins uit Jordanië bij een bijeenkomst in Dubai op het onderzoek van Garcia, die in opdracht van de FIFA keeek naar de toewijzing van de WK's in Rusland (2018) en Qatar (2022).

Garcia legde zijn functie als hoofdonderzoeker neer toen bleek dat de wereldvoetbalbond om juridische redenen niet zijn hele rapport wilde openbaren. Prins Ali vindt dus dat dit alsnog moet gebeuren. 'Het publiek heeft er ook recht op dit te weten.'

Of de Jordaniër zijn woorden waar kan maken, moet op 26 februari blijken. Dan zijn de presidentsverkiezingen van de wereldvoetbalbond, waar Bin Al-Hussein aan deelneemt. Ook de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, de Fransman Jérôme Champagne en Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA, doen een gooi naar de hoogste positie bij de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.