Onderzoek naar Blatter en Platini afgerond

Reacties

De ethische commissie van de wereldvoetbalbond (FIFA) naar Sepp Blatter en Michel Platini is afgerond. In het eindrapport wordt gevraagd het duo te straffen.

Onderzoek naar Blatter en Platini afgerond

FIFA-voorzitter Blatter en Platini, preses van de Europese voetbalbond (UEFA), werden op 8 oktober voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond. ​Blatter zou in 2011 zo'n 1,8 miljoen euro namens de FIFA hebben overgemaakt aan Platini. Onduidelijk is precies waarvoor.

Platini geldt als een belangrijke kandidaat om Blatter op te volgen als president van de FIFA. Hangende het onderzoek naar de handel en wandel van beide bestuurders is de huidige voorzitter van de UEFA echter op non-actief gesteld en niet verkiesbaar.

Door de perikelen rond de Franse oud-voetballer besloot de UEFA ook nog Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de Europese voetbalbond, naar voren te schuiven. Hij is een van de zes potentiële opvolgers (de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, Sheikh Salman, Jérôme Champagne, Infantino en dus Platini) van Blatter als FIFA-baas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.