Debat FIFA-kandidaten op losse schroeven nu BBC afhaakt

Reacties

Een debat tussen de vijf kandidaten voor het FIFA-voorzitterschap lijkt ver weg. Nu schrapt de BBC een ontmoeting die voor 15 februari gepland stond.

Debat FIFA-kandidaten op losse schroeven nu BBC afhaakt

Een poging om de vijf heren woensdag in Brussel bij elkaar te krijgen mislukte en ook de plannen van ESPN voor een ontmoeting op 29 januari vonden geen doorgang. Nu geeft ook de BBC de strijd op, omdat Jérôme Champagne (foto) de enige is die toegezegd heeft dat hij medio februari aanwezig kan zijn bij het evenement van de Engelse staatsomroep.

Michael van Praag was vorig jaar al een groot voorstander van een debat, in aanloop naar de presidentsverkiezing van 2015. Regerend voorzitter Sepp Blatter weigerde destijds het debat aan te gaan, waarna Van Praag het zinloos vond om met de overige kandidaten iets te organiseren. Nu leek wel iedereen open te staan voor een goede discussie, maar het prikken van een datum vormt dus een obstakel.

Champagne, prins Ali, Tokyo Sexwale, sjeik Salman en Gianni Infantino strijden bij de verkiezing van 26 februari wie het roer mag overnemen van Blatter als baas van de wereldvoetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.