FIFA-kandidaten blazen debat in Europees Parlement af

Reacties

Het debat tussen de FIFA-kandidaten en het Europees Parlement van woensdag gaat niet door. Prins Ali en Tokyo Sexwale hebben zich afgemeld voor het evenement, dat in strijd zou zijn met de reglementen van de wereldvoetbalbond.

FIFA-kandidaten blazen debat in Europees Parlement af

De bedoeling was om in Brussel met de vijf kandidaat-opvolgers van Sepp Blatter te discussiëren over de toekomst van de FIFA. Aanvankelijk zouden ook sjeik Salman en UEFA-secretaris-generaal Gianni Infantino deelnemen, maar omdat behalve het duo ook hun Jordaanse en Zuid-Afrikaanse concurrent niet meedoen is de Fransman Jérôme Champagne de enige die zich nog niet officieel heeft afgemeld bij het bestuursorgaan van de Europese Unie.

Het Europees Parlement noemt de afgelasting van het debat een gemiste kans. 'We betreuren dit besluit. Dit is opnieuw een slecht signaal.' De plannen van ESPN om een tv-debat te organiseren hebben vooralsnog ook niet tot een concreet plan geleid. De Amerikaanse sportzender wilde dat op 29 januari organiseren in Londen, maar vooralsnog hebben niet alle kandidaten voor de verkiezing van 26 februari toegezegd aanwezig te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.