Flapuit Poyet door het stof, slechte De Jong-imitatie

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

• De grappig bedoelde tweets van een jeugdige Diego Poyet brengen de iets minder jeugdige Diego Poyet in de problemen. De negentienjarige zoon van Sunderland-manager Gustavo Poyet werd deze zomer door West Ham United aangekocht en wordt daar ploeggenoot van Stewart Downing en Andy Carroll. Dat zijn de twee spelers die hij drie jaar geleden hevig bekritiseerde op het sociale medium.

Poyet was schuldbewust en bood zijn excuses aan. Dat deed hij uiteraard op Twitter, maar zo te zien lijkt Andy Carroll er om te kunnen lachen.

• De Italiaanse Zwitser Gaetano Berardi maakte dinsdagavond zijn competitiedebuut voor Leeds United en wat voor een. De 25-jarige verdediger had in de 89ste minuut een hele slechte Nigel de Jong-imitatie (foto boven) in huis, maar moest dat - in tegenstelling tot De Jong in 2010 - bekopen met een rode kaart. De winst kwam voor Leeds niet meer in gevaar, want Accrington Stanley werd door twee doelpunten van Souleymane Doukara met 2-1 verslagen.

• We zeiden het eerder al: je hebt veldbetreders en je hebt veldbetreders. Zo maakt de één een selfie met zijn idool, wil de ander een knuffel en weer een ander wil alleen maar de schijnwerpers op zich zien gericht. Deze 'hooligan' wilde alleen maar even Cristiano Ronaldo een kus geven. Daar leek de Portugees niet echt mee te zitten.

• Er zijn ook fans die op een legale manier dichtbij hun idool komen. Dat levert soms prachtige plaatjes op. Zo ook gisteravond voorafgaand aan de Europese Super Cup tussen Real Madrid en Sevilla. Een jonge fan mag hand in hand het veld op met zijn held Gareth Bale, maar kan het maar moeilijk bevatten, zo lijkt het.

Uli Hoeness (62) werd in maart veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf wegens belastingfraude. De oud-voorzitter van Bayern München zou zeker 27 miljoen euro hebben verzwegen voor de belasting. Naast zijn gevangenisstraf werkt hij momenteel van 09:00 uur tot 15:30 uur. Hij houdt er niet veel aan over, welgeteld 1,12 euro per uur. Of meer, maar dat heeft hij dan niet aangegeven bij de belastingdienst.

• Het wordt ook steeds gekker. In het hedendaagse voetbal moet je de voetballers die nog 'gewoon' op zwarte schoenen spelen zoeken met een loep. 's Werelds beste – of voor de fans van Ronaldo e.a. 'één van de beste' – voetballer doet er niets aan om die trend te stoppen. Lionel Messi speelt namelijk, waarschijnlijk op aandringen van zijn sponsor, vanaf het komend seizoen op schoenen in vier (!) verschillende kleuren.

• En daarom heeft Fanny Neguesha, verloofde van Mario Balotelli, meer dan 250.000 volgers op Instagram.

• José Mourinho is erg blij met zomeraankoop Diego Costa. Dat is te begrijpen, want de Spanjaard draait een aardige voorbereiding. Ook in het oefenduel van dinsdagavond met Real Sociedad (2-0 winst voor de Londenaren) was de van Atlético Madrid overgekomen aanvaller twee keer trefzeker. En de beide doelpunten lagen al binnen tien minuten in het netje.

• Belgisch international Kevin De Bruyne is ambassadeur van de Special Olympics, een Europees evenement voor gehandicapte en minder valide sporters dat deze zomer in Antwerpen gehouden wordt. De middenvelder van VfL Wolfsburg maakt er op zijn Instagram-account melding van dat hij er trots op is om een van de ambassadeurs te mogen zijn. Hij plaatste er een foto bij die veel mensen stof tot nadenken geeft.

• Ook Soufiane Touzani is ambassadeur van een goed doel. De balkunstenaar speelt een rol in de Rijksoverheids-campagne 'Alleen jij bepaalt wie je bent'.

• Radamel Falcao is terug en dat zullen ze bij AS Monaco weten ook. Op de training was de Colombiaanse spits ouderwets op schot, met een geweldige halve omhaal als hoogtepunt. Ook kersverse aankoop Maarten Stekelenburg moest een paar keer vissen.

• Toegegeven, het is misschien niet de allermooiste goal die Rafael van der Vaart ooit heeft gemaakt. Maar de manier waarop de begaafde aanvoerder van Hamburger SV in het oefenduel met Rot-Weiß Erfurt (3-1 winst) de 2-0 binnenprikt getuigt wel van pure klasse en technische vaardigheid.

'Tablets zoals iPads zijn hier niet toegestaan en worden bij binnenkomst ingenomen.'
• Duidelijke taal van FC Twente-persman Richard Peters in Metro. In het stadion van de Enschedese club zijn tablets en laptops per direct streng verboden. De Eredivisionist volgt daarmee het voorbeeld van Manchester United. De belangrijkste reden? 'Er zit een grote camera op waarmee de wedstrijd gefilmd kan worden', aldus Peters. Bij United lag er echter ook een andere reden aan ten grondslag. De iPads zijn een stukje groter dan mobiele telefoons, en belemmeren dus het zicht van andere supporters.

'Ik vind het heel erg moeilijk te verkroppen dat Carlo Tavecchio, gezien de opmerkingen die hij heeft gemaakt, is benoemd tot voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. Een schande. Het bewijst wat mij betreft dat de Italiaanse autoriteiten totaal niet bezig zijn met het bestrijden van racisme.'
• Wederom duidelijke taal, dit keer van Patrick Vieira. De Franse ex-voetballer van onder meer AC Milan, Internazionale en Juventus reageert op de ophef die er is ontstaan rondom de nieuwe baas van het Italiaanse voetbal. Hij legde een link tussen donkere voetballers en het eten van bananen, maar werd vervolgens tóch verkozen. Het onderwerp 'racisme' gaat Viera sowieso na aan het hart. De Fransman is tegenwoordig jeugdtrainer bij Manchester City en haalde zijn team in een oefenduel met het Kroatische HNK Rijeka onlangs van het veld omdat een speler racistisch werd bejegend.

Flapuit Poyet door het stof, slechte De Jong-imitatie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.