Heldenonthaal Van Gaal en Drogba, zware taak Januzaj

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Louis van Gaal heeft voorafgaand aan zijn eerste wedstrijd als manager van Manchester United op Old Trafford kennisgemaakt met het thuispubliek. En het lijkt erop dat ook de ervaren Van Gaal onder de indruk was van de ontvangst die de fans vanThe Red Devils hem gaven.

• De manier waarop Didier Drogba bij zijn terugkeer op Stamford Bridge werd begroet was al even indrukwekkend. Als dat geen heldenonthaal is, weten wij het ook niet meer...

• Dat Adnan Januzaj een grote toekomst wordt voorspeld wisten we al, maar dat hij op negentienjarige leeftijd al het shirt om zijn schouders zou krijgen dat Ryan Giggs jarenlang droeg zou toch wel heel veel druk met zich meebrengen. Het gaat in ieder geval wel gebeuren, als we mogen afgaan op een foto van een medewerker van de Man Utd-megastore. Staat Louis van Gaal op het punt een nieuwe ster in wording te lanceren?

• Op Twitter verschenen na het afscheid van scheidsrechter Howard Webb veel berichten over wat hij al die jaren voor Manchester United zou hebben betekend. De Engelse scheidsrechter liet de slinkse verwijzingen tot dusver links liggen, maar nu tekent The Daily Mail uit de mond van Webb op dat ook hij er wel om kan lachen. 'Daar zit natuurlijk geen kern van waarheid in. En het is ook niet iets dat me raakt of door mijn hoofd gaat. Het is in veel gevallen natuurlijk ook vooral grappig bedoeld...', aldus de 43-jarige Engelsman, die ondanks al zijn serieuze blikken op het veld blijkbaar wel degelijk over een gezonde dosis zelfspot beschikt.

• Als een keeper een fout maakt, betekent dat bijna altijd een tegendoelpunt. Dat daar ook flinke consequenties aan verbonden kunnen worden door je werkgever, weet Stefano Kunchev nu ook. De doelman van Levski Sofia blunderde afgelopen zondag in de met 2-1 verloren competitiewedstrijd tegen Beroe Stara Zagora. Twee dagen later maakt de club, die momenteel na vier duels de tiende plaats bezet, op haar website melding van het feit dat het contract van de keeper 'met instemming van beide partijen' is ontbonden. Daar zit een vreemd luchtje aan…

'Als Bert dat zo kan regelen, prima. Ik weet echter wel dat zodra ik, Guus of Dick langer dan twee weken afwezig waren er flinke kritiek kwam. Je gaat niet even een weekendje op en neer. Vergis je niet, je bent publiek bezit in Seoul. Dat is een stad met 22 miljoen inwoners waar je bedolven wordt onder de mensen die met je op de foto willen. Dat is wel wat anders dan Meerssen.'
Pim Verbeek sprak met Bert van Marwijk, die in beeld is als bondscoach van Zuid-Korea. Verbeek, die er onder Dick Advocaat en Guus Hiddink in het verleden assistent-trainer en ook zelf nog bondscoach was, waarschuwde Van Marwijk voor onderschatting van de 'veeleisende en veelomvattende' job. De gewilde coach dacht zelf dat hij veel werk vanuit Europa kon gaan verrichten. (Metro)

• De Nederlandse coach Ricardo Moniz kent geen geweldige start bij 1860 München. De hoofdtrainer verloor de eerste twee competitieduels in de tweede Bundesliga en moet het na het afgelopen weekend stellen zonder vijf potentiële basisspelers. Gábor Kiraly, Vitus Eicher, Daniel Adlung, Yannick Stark en aanvoerder Julian Weigl werden door de club namelijk wegens disciplinaire redenen geschorst. Zij trainen voorlopig mee met de beloften, waar Moniz het vijftal in deze lastige periode toch goed zou kunnen gebruiken. (TZ)

• Het tiqui-taca-voetbal verleden tijd bij Barcelona? Dit filmpje bewijst anders:

'Ik heb het nieuws gelezen en ik heb hem een sms gestuurd: Ik lees in de krant dat jij naar Ajax gaat, is dat waar? Ik heb nog geen antwoord gekregen. Als hij wil komen, zal ik hem alleen maar goede dingen vertellen over de club.'
• Ook Eyong Enoh zal alles in het werk stellen om zijn landgenoot Samuel Eto'o naar Ajax te krijgen. De ex-Ajacied, die tegenwoordig voor het Turkse Antalyaspor uitkomt, ziet de spits als een welkome versterking voor de Amsterdammers. (AjaxTV)

Zlatan Ibrahimovic lijkt een harde, maar hij is zeer barmhartig. Zo financierde hij de reis (voor zo'n veertigduizend euro) van Zweedse invalide voetballers om zo mee te kunnen doen aan het WK. 'Voetbal is van en voor iedereen', zei de spits in Handikappidrott. 'Dat staat volledig los van geslacht, of gehandicapt of niet gehandicapt. Toen ik hoorde van dit team heb ik tegen mezelf gezegd dat ik er alles aan moest doen om ze te helpen. Dit was vanzelfsprekend.'

'De scheidsrechters zijn nog niet optimaal op deze innovatie voorbereid, waardoor er nog belangrijke vragen over de toepassing onbeantwoord blijven.'
• Dat liet scheidsrechtersbaas Herbert Fandel dinsdag weten aan de Duitse voetbalbond. De DFB wilde de 'WK-spray' het komende seizoen ook in de Bundesliga invoeren, maar de bond stuit nu volgens Sport1 op weerstand bij de scheidsrechters. Er is nog tien dagen om over dit onderwerp te steggelen, want op 22 augustus wordt de Duitse competitie weer hervat.

• De clubleiding van Manchester United heeft haar supporters een mail gestuurd met daarin de nieuwe regels voor het komende seizoen. Zo is het het komende seizoen verboden om tablets mee te nemen naar Old Trafford. De schermen zouden het zicht van andere toeschouwers belemmeren. Daarnaast schenden de met een tablet filmende supporters de uitzendrechten van The Red Devils. Telefoons, die vandaag de dag ook gewoon een filmfunctie hebben, zelfs de minst futuristische, blijven wel gewoon toegestaan.

• Uit het oog, uit het hart, wordt weleens gezegd. Zo ook bij Liverpool. Luis Suarez sierde aan het begin van de zomer nog de gevel van Anfield, maar werd de afgelopen week slinks vervangen door Daniel Sturridge.

Hoe het eerst was:

Hier wordt de deze zomer naar Barcelona vertrokken Uruguayaan handig verwijderd:

De Twitteraar (zie bovenstaande foto) krijgt zijn zin, want vanaf nu flankeert Daniel Sturridge aanvoerder Steven Gerrard op de gevel van het stadion:

• In Amerika doen ze nog steeds aan ruilhandel. Na de competitiewedstrijd tussen de Seattle Sounders en Houston Dynamo liep aanvaller Clint Dempsey naar een jonge fan om zijn shirt weg te geven. De aanvoerder van het Amerikaanse nationale elftal en aanvalsleider van de Seattle Sounders wilde er echter wel iets voor terug. De moeder van het jongetje was zo te zien erg blij met de deal, het jongetje misschien wat minder. Want zoals het oude gezegde luidt: van ruilen komt huilen.

'Het was een belangrijke wedstrijd voor mij. Ik kreeg de kans om te spelen. Daar was ik blij mee, maar ik was minder te spreken over de eindstand. Zij vielen drie keer aan en maakten drie doelpunten.'
Willy Caballero kan geen geweldige cijfers overleggen. De doelman van Manchester City kreeg zondag in de strijd om de Community Shield de voorkeur boven Joe Hart, maar moest de bal drie keer uit het net vissen. Arsenal ging er door de 3-0 zege met de prijs vandoor. De Argentijnse goalie kon achteraf gerust spreken van een gemiste kans.

Yanick Djouzi Manzizila heeft daarentegen uitmuntende statistieken. De 25-jarige spits vestigde het afgelopen weekend zelfs een record. In het duel tussen Congo United en Balro BOTKYRKA Södertälje (30-0) scoorde hij liefst 21 keer. De aanvaller, die de jeugdopleiding van West Ham United en Sheffield Wednesday doorliep en later nog even voor het Franse OSC Lille speelde, verbrak daarmee het vorige record uit 1954 (18 doelpunten in een wedstrijd). Enige kanttekening: Manzizila speelt vandaag de dag zijn wedstrijden in de Zweedse zevende divisie.

Heldenonthaal Van Gaal en Drogba, zware taak Januzaj
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.