Willem-Alexander bij Schalke, Bale droomt van Cardiff

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Willem-Alexander bij Schalke, Bale droomt van Cardiff

Bij het Twitter-account van @102GreatGoals wilden ze een livestream van de oefenwedstrijdtussen Tottenham Hotspur en Schalke 04 aankondigen met een foto van Lewis Holtby, die in 2013 overstapte van Schalke naar The Spurs. Erg slordig alleen dat ze daarvoor een foto hebben gepakt van onze koning Willem-Alexander in een tricot van (uitgerekend) Die Königsblauen.

'Ik wist al achttien maanden dat de wedstrijd om de Europese Super Cup in Cardiff gespeeld zou worden. Toen ik naar Real Madrid kwam was het voor mij dan ook een droom om de Champions League te winnen en vervolgens in Cardiff te spelen.'
• Een opmerkelijke droom als je naar een van de grootste clubs ter wereld gaat: ooit nog in Cardiff willen spelen. Maar omdat deze quote afkomstig is van Welshman Gareth Bale snappen we het wel. Volgende week spelen Real Madrid en Sevilla tegen elkaar in de geboortestad van Bale.

• Bij Willem II hebben ze goed gekeken naar de mannen van (toen nog) FC Zwolle. Zij baarden in december 2010 tegen Cambuur opzien met een bizarre aftrap, waarop VI-analist René van der Gijp de Zwollenaren daarop flink door de mangel haalde. Jurgen Streppel en zijn mannen zijn niet van plan om hetzelfde te ondergaan. In Tilburg zijn ze 'klaar voor de aftrap'!

• Zoals het Engelse bijschrift bij deze foto eigenlijk al zegt: het wegsnijden van een deel van een foto kan enorm verschil maken. Want nu lijkt het alsof het met de teamspirit bij Manchester City wel héél erg goed zit...

PEC Zwolle heeft de Johan Cruijff Schaal gewonnen en wil dat weten ook. Om dit te vieren biedt de club vrijdagavond tussen 18.45 en 19.45 uur bij het competitieduel met FC Utrecht, de start van het Eredivisie-seizoen 2014/15, schalen vol bitterballen aan. Het bitterballenfeest zal worden gevolgd door de wedstrijd, waarna de selectie gehuldigd zal worden voor het pakken van de prijs ten koste van Ajax. Het is voor ons nog onbekend of Dick Advocaat en Jan Everse ook aanwezig zullen zijn bij dit spektakel.

Foto: PEC Zwolle.
Foto: PEC Zwolle.

Louis van Gaal is vandaag 63 jaar geworden. De manager van Manchester United kreeg vanochtend direct een felicitatie van zijn Engelse werkgever. Bij dezen feliciteren ook wij de bondscoach die op het WK Oranje succes bracht met de derde plek.

'Of ik de Alex Ferguson van Ajax kan worden? Dat is een mooie droom.'
• UEFA.com besteedt aandacht aan de start van de Eredivisie en voert enkele trainers op. Frank de Boer werd daarbij vergeleken met Sir Alex Ferguson, die bij Manchester United na 27 jaar afzwaaide na het seizoen 2012/13. De Boer, die de uitspraken eerder al in Nederland deed, heeft wat dat betreft nog wat jaartjes te gaan.

• Een opmerkelijk voorval na het Europa League-duel van PSV bij de Oostenrijkse tweedeklasser Sankt Pölten. Door een 3-2 zege na de 1-0 thuisoverwinning plaatsten de Eindhovenaren zich voor de play-offs, maar trainer Herbert Gager hield toch nog wat over aan het treffen met de Nederlanders. Hij vroeg naar het shirt van Memphis Depay, die zijn rentree na het zo succesvolle WK bezegelde met een treffer. Gager was blijkbaar onder de indruk geraakt van de Oranje-international. 'Ik wilde het eerst niet doen, maar ik heb het hem toen toch maar gegeven. Het was immers voor zijn zoontje', legde Depay uit. (De Telegraaf)

Ryan Giggs kan het nog steeds. De assistent van Louis van Gaal toonde dat door een penalty op fraaie wijze binnen te schieten. De Welshman kocht samen met Phil en Gary Neville, Paul Scholes en Nicky Butt (oftewel The Class of 92) het clubje Salford City en nam het met enkele voormalige United-spelers en andere oud-voetballers op tegen de ploeg uit de League Two. De goal van Giggs was wel de enige die de oudjes  maakten: het duel eindigde in een 5-1 overwinning voor Salford. Maar de Panenka was er niet minder fraai om. Bekijk de goal hier. Overigens had er nog een opmerkelijk moment plaats. Bekijk het filmpje hieronder maar eens.

• Soms zouden wij wel eens Cristiano Ronaldo willen zijn. Waarom? Daar zijn tal van redenen voor. Dit keer een nieuwe auto…

David Luiz is donderdag gepresenteerd bij Paris Saint-Germain en dat was op de social media voer voor de nodige vermakelijke plaatjes.

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn zonder twijfel de twee beste voetballers van de huidige generatie. In onderstaande portretjes en interviewtjes wordt daarbij stilgestaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.