Bravo briljant, Bravo blundert en highlights van Phil

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bravo briljant, Bravo blundert en highlights van Phil

• Het was me het avondje wel voor Claudio Bravo. De Chileense doelman mocht voor FC Barcelona debuteren in een oefenduel met Napoli en beleefde na iets meer dan een kwartier al een geweldig hoogtepunt toen hij een prachtige redding uit zijn hoge hoed toverde. Helaas voor hem ging het na tachtig minuten he-le-maal mis . Eerst leverde hij de bal knullig in, waarna het daaropvolgende schot van Blerim Dzemaili door zijn vingers glipte. De strijd om de plek in het Barcelona-doel ligt nog open, maar het zou zomaar kunnen dat Marc-André Ter Stegen na woensdag een klein streepje voor heeft op zijn concurrent...

Phil Neville is weg uit de technische staf van Manchester United. De ex-speler van de Mancunians kwam vorig seizoen mee als assistent van David Moyes, maar onder diens opvolger Louis van Gaal is geen plek meer voor Neville. Hij wordt full-time analist bij de BBC (net als Ruud Gullit, zie onder). In Engeland is niet iedereen onder de indruk van zijn werkzaamheden op Old Trafford.

• Blackpool heeft dan toch nog een doelman weten vast te leggen voor het komende seizoen. De club heeft het de hele voorbereiding zonder moeten doen en de competitie begint zaterdag al. Joe Lewis, die op huurbasis overkomt van Cardiff, braakte bij zijn aankomst ook nog wat tekstjes uit voor de verzamelde media. Toch kreeg de tweede zin in dit geval een ironische bijsmaak. 'Het is geweldig om bij deze club te zijn. Hopelijk zal ik de nummer één onder de lat worden.'

• In deze rubriek plaatsen wij wel vaker filmpjes van balkunstenaar Soufiane Touzani. Dit keer tovert hij met een bal in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Johan Cruijff himself trapt ook een balletje mee.

• Voetbalschoenen aanprijzen, oké. In een reclame van je kledingsponsor figureren, prima. Een eigen onderbroekenlijn, nou vooruit, we zien het door de vingers. Maar nu een vreemd apparaat, waarmee de consument dezelfde kaaklijn zou krijgen als Cristiano Ronaldo? Voetbal anno 2014. Oordeel zelf.

• Over Ronaldo gesproken: volgens Marca zou hij per jaar (!) een ton overmaken naar zijn verzekering en dat alleen voor zijn auto's. Met zijn wagenpark, geschat op een waarde van een slordige drie miljoen euro,  troeft hij Lionel Messi af. En niet zo'n beetje ook. De Argentijn zou 'maar' twintigduizend euro per jaar aan verzekeringspremies kwijt zijn.

Howard Webb kondigde woensdag aan dat hij stopt als scheidsrechter. In Engeland staat hij bekend als 'Manchester United-fan', wegens zijn beslissingen die vaak in het voordeel van The Red Devils uitpakten. Grappenmakers merkten al op dat er een standbeeld voor hem is geplaatst bij Old Trafford, naast dat van Alex Ferguson.

• Het komende seizoen zal Ruud Gullit regelmatig te zien zijn naast presentator Gary Lineker in het programma Match of the Day van de BBC. De 51-jarige oud-voetballer is geen nieuw gezicht bij de omroep en de andere analytici die hem zullen flankeren (Phil Neville en Rio Ferdinand) evenmin. Zij gaven hun mening deze zomer al in de programma's van de BBC en ook het verleden lieten zij zich al eens zien in de studio.

Lionel Messi keerde dinsdag terug op het trainingsveld van Barcelona. Dit keer was het niet zijn spel dat de aandacht trok, maar zijn nieuwe kapsel. Op social media wordt al gefluisterd dat Leo het kapsel van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft gekopieerd.

'Ik moest een desolate selectie overnemen. Bijna iedereen was over zijn top of nog niet rijp voor de Premier League. Ik heb in de zomer veel spelers weggestuurd en veel spelers gehaald, waaronder vijf spelers uit de eigen jeugd. Met de komst van een aantal routiniers staat er nu een goed elftal. Iedereen is vrij fit.'
• Trainer Felix Magath wast in een interview met Bild zijn handen in onschuld. De Duitse clubhopper nam in februari het stokje over van de ontslagen René Meulensteen, waarna hij degradeerde met Fulham. Maar al zijn woorden samenvattend: het lag niet aan hem, maar aan de trainingsmethoden van zijn Nederlandse voorganger.

• Soms zeggen kale cijfers en twee foto's meer dan duizend woorden.

'Ik vind het fascinerend dat ik altijd maar perfect moet zijn. Dus ik denk nu wel twee keer na over hoe ik me gedraag en wat ik zeg. Vooral als elk woord duizend keer wordt verspreid en steeds anders wordt geïnterpreteerd.'
De Duitse WK-held Mario Götze is door schade en schande wijs geworden. Nadat hij als speler van Borussia Dortmund de overstap maakte naar Bayern München, werd hij in de media onderuitgehaald. Daardoor hield hij zich na zijn winnende doelpunt in de WK-finale bewust op de vlakte, zo zegt hij nu. (Bild)

Mathieu Valbuena nam dinsdag in tranen afscheid van Olympique Marseille, de club die hij na acht jaar verlaat voor een avontuur in Rusland. De kleine Fransman tekende een driejarig contract bij Dinamo Moskou. Wellicht dat zijn salaris troost kan bieden.

'Ik ben met de Russische voetbalclub Mordovia Saransk in gesprek om te investeren in KV Turnhout. Ik wil die club helpen. Turnhout heeft een mooi stadion en een prachtig oefencomplex. Het zou jammer zijn als zoiets verdwijnt. Ik ken veel Braziliaanse voetballers in België en Nederland die werkloos zijn en een meerwaarde kunnen betekenen voor een club als Turnhout.'
• De Braziliaanse oud-voetballer Wamberto heeft grootse plannen met KV Turnhout. Die Belgische club zit in financiële nood en is op zoek naar een investeerder. De oud-Ajacied zou, samen met Mordovia Saransk – waar Danilo Sousa Campos, de zoon van Wamberto, momenteel speelt - uitkomst kunnen bieden. Mocht deze deal rondkomen, dan zou Wamberto zelf sportief directeur worden van de club, die uitkomt in de derde klasse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.