Tévez heeft vader terug, échte goaltjesdief in Bundesliga

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tévez heeft vader terug, échte goaltjesdief in Bundesliga

• Het levensverhaal van Süleyman Koç (foto) is opmerkelijk. Dat hij komend seizoen met SC Paderborn in de Duitse Bundesliga mag uitkomen is al mooi, maar voor de aanvaller is het des te specialer. De 25-jarige Duitser, die ook over een Turks paspoort beschikt, was in 2011 immers nog betrokken bij criminele bende-activiteiten en een roofoverval. Hij werd tot 3,5 jaar cel veroordeeld, maar kwam een jaar later op basis van goed gedrag vrij. Eind 2013 kwam hij terecht bij Paderborn en nu wil hij er alles aan doen om met de promovendus te slagen op het hoogste niveau van Duitsland. Een goaltjesdief, zullen we maar zeggen. 'Als je bedenkt waar ik een tijdje terug was...', erkent de aanvaller geen alledaags levensverhaal te hebben (BILD)

• Bizar, maar waar. Carlos Tévez heeft dinsdag halsoverkop het trainingskamp van Juventus verlaten om naar zijn vaderland af te reizen. Dat alles omdat zijn vader ontvoerd was. Uiteindelijk werd de vader van de Argentijn weer losgelaten, al was er op dat moment al wel naar verluidt twee ton losgeld betaald. Tévez zal zijn vader, die niet gewond is, bijstaan in de nasleep van het incident en zich pas daarna weer melden bij Juve…. 'Ik dank iedereen voor de steun', deelde Tévez vanavond via twitter. 'Mijn vader is gezond en veilig. Dat is het belangrijkste. Ik wil ook de anti-kidnap-afdeling van de politie in Buenos Aires bedanken.'

• De Belg Thibaut Courtois groeide de voorbije seizoenen als Chelsea-huurling bij Atlético Madrid uit tot een van de beste keepers van de wereld. Op zijn Facebookpagina bedankt hij zijn Madrileense fans, aangezien hij weer in Londen gaat spelen. Bekijk hier het afscheidsfilmpje.

Leroy Fer had samen met zijn – destijds nog aanstaande – vrouw een dansje ingestudeerd voor hun bruiloft. Tegenwoordig is het geen schuifelen meer waarmee het bruidspaar de dans opent, maar een heel ander genre. En het moet gezegd: voor een boomlange kerel is hij behoorlijk losjes in de heupen.

'Ik had soms het gevoel dat Daniel een beetje gepest werd door Suárez. Ze wilden allebei topscorer zijn. Ik weet dat er bij spitsen wel eens sprake is van jaloezie als de ander een doelpunt maakt. Daarom had ik vorig seizoen wel eens te doen met Sturridge.'
• Oud-verdediger Jamie Carragher proefde een klein lopend conflictje tussen Luis Suárez en Daniel Sturridge. Nu eerstgenoemde naar Barcelona is vertrokken lijkt niets een glansrol voor de 24-jarige Engelsman nog in de weg te staan. (Anfield Wrap)

• De Braziliaanse voetballers kunnen hun borst nat maken, want onder het bewind van de kersverse bondscoach zullen de regels aangescherpt worden. Dunga zag op het WK in het thuisland een aantal zaken die hem niet bevielen. Zo mogen spelers straks tijdens een toernooi niet meer wisselen van kapsel, moeten ze een pet van de bond dragen bij officiële gelegenheden en moeten de spelers eens stoppen met huilen, want 'dat zorgt voor een negatief imago'. Dat wordt nooit meer 'huilen met de (bonds)pet op' in Brazilië.

 Hij mag dan wel gestopt zijn als full-prof, maar nog altijd doet Carles Puyol er alles aan om in shape te blijven.

Puyol maakte op zijn eigen Instagram-account melding van een imitator.

'Fred Rutten zit natuurlijk in een heel lastige positie. Het is onmogelijk dat je in zo’n vroeg stadium zulke belangrijke wedstrijden moet spelen. Ik denk dat de voorbereiding drie, vier weken oud is en dan moet je eigenlijk al de belangrijkste wedstrijd van het jaar spelen. Als je de Champions League haalt, ben je in één klap 5 of 10 miljoen rijker.'
• Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen laat weer eens van zich horen. In gesprek met BNR steunt hij Feyenoord-trainer Fred Rutten, die zijn ploeg fit en gemotiveerd moet zien te krijgen voor het duel van woensdag. In de derde voorronde van de Champions League treffen de Rotterdammers het Turkse Besiktas.  

• Om nog maar even na te trappen, het is nu zeker en staat vast: de strafschop van Ron Vlaar in de halve finale tegen Argentinië zat er níét in. Dat zegt de FIFA. Mocht het zo geweest zijn dat de bal alsnog over de doellijn was gerold, had de scheidsrechter een melding gekregen op zijn horloge. Maar omdat de spreekwoordelijke toeters en bellen van de doellijntechnologie niet gingen rinkelen na de strafschop van Ron Beton, zat de bal er dus volgens de internationale voetbalbond niet in. Ach, het was het proberen waard...

'Ik heb de beslissingen binnen een dag genomen en ik weet zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt.'
Nemanja Vidic (32) is er amper vertrokken of hij moet het al opnemen tegen zijn voormalige club. In de strijd om de International Champions Cup komt de Servische verdediger woensdag Manchester United tegen, de club die hij deze zomer verliet om te verkassen naar Internazionale. Hij heeft nu nog geen spijt, maar misschien is dat na een bolwassing van The Red Devils wel anders.

'Ik weet niet waarom hij over deze situatie is begonnen, maar hij is natuurlijk vrij om daarover te praten.'
• Karl-Heinz Rummenigge zei in Der Welt am Sonntag dat hij verwachtte dat Borussia Dortmund Marco Reus hoe dan ook kwijt zal raken. Volgens de voorzitter van Bayern München staat er namelijk een clausule in het contract van de Duitser, waardoor zijn club een mogelijke overgang moeilijk zou kunnen dwarsbomen. Als Hans-Joachim Watzke (algemeen directeur van Borussia) het tegenover Bild niet wil zeggen, dan doen wij het maar: Rummenigge heeft een groot belang om dit verhaal naar buiten te brengen. De 25-jarige Reus, die het WK miste wegens een enkelblessure, heeft bij Borussia een contract tot medio 2017. De club zou dat contract graag opwaarderen, terwijl Bayern hem juist weg wil kapen. En zie hier het spel dat gespeeld wordt op de transfermarkt.  

• De kledingsponsor van Mario Balotelli heeft een teaser vrijgegeven van een reclamefilmpje met de Italiaanse spits. In deze video lijkt Super Mario voor even in de huid te kruipen van James Bond, als inmiddels welbekende troublemaker.

'Ik ken Van Gaal en zijn tactiek en methodes. Op dit moment lijkt Manchester United onverslaanbaar, dus het zal een grote test voor ons worden. We zullen ons als team tactisch gezien goed voorbereiden en daarna kies ik mijn basiself pas.'
• Internazionale zit momenteel 'nog maar in de voorbereiding', maar Walter Mazzarri wil daar niets van weten. De trainer van de Milanezen neemt het duel met Manchester United in de stijd om de International Champions Cup uiterst serieus, zo zegt hij voor de camera's van Inter Channel.

Ashley Cole (uiterst links op de onderstaande foto) lijkt al aardig te zijn opgenomen in de selectie van AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.