Behrami dankt Van der Vaart, eerbetoon Valbuena

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Behrami dankt Van der Vaart, eerbetoon Valbuena

• Olympique Marseille zag zijn smaakmaker Mathieu Valbuena onlangs naar Dinamo Moskou vertrekken en stelde dit fraaie filmpje vol hoogtepunten samen.

• Dankzij een prima vrije trap van Rafael van der Vaart beleefde Valon Behrami een geweldig debuut in het shirt van Hamburger SV. Hij maakte al na 21 minuten de 1-0 in het oefenduel met Akhisar Belediyespor. Het werd uiteindelijk 2-0 voor HSV.

• De hype rondom de merkwaardige pose van Ashley Cole op een teamfoto van AS Roma neemt maar niet af. De ex-international van Engeland dook zelfs op bij het schieten van de officiële teamfoto van League One-club Peterborough.

'Er zijn in Liverpool veel mensen werkloos, zonder dat zij daar zelf iets aan kunnen doen. Daardoor kunnen zij wellicht geen kaartjes voor een voetbalwedstrijd kopen. Op deze manier wil ik dergelijke mensen een leuk dagje uit bieden naar een van onze competitiewedstrijden.'
• Everton-aanvaller Steven Naismith heeft flink wat toegangskaarten voor competitiewedstrijden van zijn club verdeeld over uitkeringsinstanties met de opdracht de tickets over werklozen te verdelen. Naismith staat bekend om zijn vrijwilligerswerk voor voedselbanken en daklozenopvang.

Marco Reus was de grootste afwezige bij de Duitse ploeg, die in Brazilië zijn vierde wereldtitel veroverde. Nu blijkt de middenvelder van Borussia Dortmund het toernooi niet altijd even nauwlettend te hebben gevolgd. Op de vraag van het voetbalblad Kicker wat hij vond van de geste van ploeggenoot Mario Götze, die kort na de gewonnen finale tegen Argentinië demonstratief het shirt van Reus toonde, antwoordt hij als volgt: 'Eerlijk gezegd, op dat moment had ik de televisie al uitgezet en lag ik te slapen…'

• Ook met een basketbal blijkt Mario Balotelli trefzeker, blijkt wel uit onderstaand filmpje! Vooral de dunk aan het einde ziet er goed uit!

• Kennen jullie David Nugent nog? De spits leek een prachtige carrière voor de boeg te hebben nadat hij in 2008 scoorde bij zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg. Het liep echter anders. Inmiddels is de frontman 29 en is hij na jaren in het Championship flink uit beeld verdwenen. Komend seizoen speelt hij met promovendus Leicester City echter weer op het hoogste niveau. Als dit doelpunt in een oefenduel met Preston North End (1-1) een voorproefje is van wat ons te wachten staat, wordt het in elk geval smullen!

'Toen hij twintig jaar oud was kon hij het al aan om voor 100.000 supporters te voetballen. De druk beïnvloedde hem totaal niet. Onzekerheid is hem vreemd. Ik ben blij dat hij nu eindelijk bij een mooie club uit een grote competitie terecht is gekomen.'
Leo Beenhakker vertelt in Spaanse media over Guillermo Ochoa, de doelman die onlangs naar Málaga verkaste. Don Leo kent de Mexicaan als geen ander, want hij liet hem ooit debuteren toen hij trainer was van het Mexicaanse América.

'Schweinsteiger is voor mij de ideale opvolger van Philipp Lahm. Hij is een leiderstype en heeft met zijn optreden op het WK heel veel goodwill gekweekt. Iedereen wil zo'n vechter volgen.'
Franz Beckenbauer is duidelijk. Bastian Schweinsteiger mag dan af en toe een liedje zingen over aartsrivaal Borussia Dortmund, in de ogen van Der Kaiser  is de middenvelder van Bayern München wel degelijk de meest geschikte nieuwe aanvoerder van de wereldkampioen. (BILD)

• De Japanner Daigo Nishi heeft de goal van zijn leven gemaakt tijdens de 5-1 overwinning van de Kashima Antlers op Sanfrecce Hiroshima. Bekijk de zeer fraaie volley hieronder.

•  Arsenal-manager Arsène Wenger heeft zo zijn vraagtekens bij het reilen en zeilen van Manchester City, dat deze week Frank Lampard tijdelijk overnam van New York City FC. De Engelsen hebben een aandeel in de Amerikaanse club. 'Ik hoorde dat ze nog vijf clubs willen beginnen', aldus de Fransman. 'Ik ken de regels niet zo goed, maar het lijkt erop dat deze clubs er zijn om City te voeden met spelers.' Met andere woorden: UEFA en FIFA, willen jullie alstublieft optreden?

'Dit was een waar circus voor de Werder-fans. De scheidsrechter heeft de wedstrijd vermoord, hij wilde er voor de fans alleen maar een show van maken.'
• Daar is-ie weer, José Mourinho. Dit keer was de Portugees niet te spreken over de arbitrage tijdens de 3-0 nederlaag van Chelsea tegen Werder Bremen, die mede door twee strafschoppen tot stand kwam. Eljero Elia benutte de eerste.

• Fel geel, groen of zelfs roze. Het kon allemaal niet gekker met de voetbalschoen. De nieuwe Adidas Predator is een stapje terug in de tijd. Wij zijn enthousiast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.