Volbedrukte shirts, een potje FIFA met Royston Drenthe

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Volbedrukte shirts, een potje FIFA met Royston Drenthe

• Dit is ook een manier als je niet één naam kunt kiezen. Deze Everton-fan koos ervoor om zijn shirt met tien namen te laten bedrukken. En voor de oplettende lezer: de naam Pjags staat voor Phil Jagielka.

• Andere fans willen niet van iedere speler van hun club de achternaam op het shirt. En ook niet iedereen wil de juiste naam van die speler op het aangekochte tricot. Zo heeft deze Chelsea-fan ervoor gekozen om een meedogenloze verwijzing te maken naar de schamele productie van Fernando Torres.

• In de wedstrijd tussen Arsenal en AS Monaco een opvallend moment. Scheidsrechter Martin Atkinson zag in deze overtreding een vrije trap, en geen strafschop. In Engeland waren de meningen daar lichtelijk over verdeeld. Oordeelt u zelf.

Royston Drenthe windt er geen doekjes om. Hij zou dolgraag terugkeren bij Feyenoord. Tot die tijd houdt de speler van Reading FC zich bezig met het spelen van FIFA 14. Dat doet hij niet alleen, maar met fans van de club waar hij nu nog onder contract staat. Hij nodigde wat supporters uit en organiseerde een klein toernooitje. Op zijn Instagram-account deed hij verslag van het toernooi.

Het begon allemaal met een uitnodiging:

De genodigden werden door Royston zelf vastgelegd op de gevoelige plaat:

En het bewijs dat zij bij hem binnen een spelletje speelden gaf hij zelf:

• Dit weekend maakte Guillermo Ochoa zijn debuut voor het Spaanse Málaga in het toernooi om de Schalke Cup. De Mexicaanse verslaggeefster was ter plekke en dat vonden wij maar al te fijn. De doelman zelf lijkt alleen maar te denken: 'Niet naar beneden kijken, niet naar beneden kijken…'  

Neymar is nog aan het herstellen van zijn gebroken rug en dat doet hij op het altijd zonnige Ibiza. De Braziliaanse aanvaller kwam daar in het feestgedruis niemand minder dan Paris Hilton tegen en legde het bewijsmateriaal vast op Instagram.

'Het was een schok dat Antonio Conte vertrok. Ik had het totaal niet verwacht.'
Juventus-verdediger Giorgio Chiellini spreekt over het plotselinge opstappen van trainer Conte. Hij spreekt overigens het vertrouwen uit in Massimiliano Allegri, de nieuwe coach. 'De fans hebben moeite om het helder te zien, maar zij moeten begrijpen dat Allegri erg ervaren is. Wij willen met hem dit succesvolle tijdperk voortzetten.'

'Toen ik hier arriveerde zei ik al dat we geschiedenis zouden gaan schrijven. Dit is mijn derde seizoen en we hebben nu al vijf prijzen gewonnen. We hebben al geschiedenis geschreven en blijven dat doen.'
Zlatan Ibrahimovic is vol vertrouwen in aanloop naar het seizoen van Paris Saint-Germain. De Zweedse topspits toonde dat door in Peking beide goals in de strijd om de Franse Super Cup tegen Guingamp (2-0) te maken.

'Als hij terugkijkt op zijn interlandloopbaan zal hij allesbehalve trots zijn. Je wilt met de nationale ploeg prestaties neerzetten op grote toernooien en wat dat betreft heeft hij gefaald.'
• Analyticus Paul Scholes heeft allesbehalve een goede relatie met Liverpool-icoon Steven Gerrard, die onlangs aangaf niet meer beschikbaar te zijn voor de Engelse ploeg. (The Sun on Sunday)

'We gaan David Luiz niet missen. Vorig seizoen speelde hij niet eens altijd.'
• Chelsea heeft volgens manager José Mourinho de juiste keuze gemaakt met het voor vijftig miljoen euro verkopen van David Luiz aan Paris Saint-Germain. (The Telegraph)

'We waren naïef, maar daarna heb ik een goede reactie van mijn ploeg gezien.'
• Tsja, als je met 2-0 verliest van Liverpool en zo een belabberde voorbereiding voortzet, moet je je vasthouden aan de positieve punten. Dat doet Filippo Inzaghi, die bij AC Milan Clarence Seedorf opvolgde als trainer, dan ook maar.

Luis Enrique knalt bij Barcelona de zweep over de selectie. The Daily Mail bericht namelijk dat er nieuwe regels zijn afgekondigd bij Barcelona. Of de berichtgeving, die normaliter met een korreltje zout genomen moet worden, klopt is maar de vraag. Vermakelijk blijft het wel. Wie niet luistert, voelt dat in zijn portemonnee. De boetes zouden immers oplopen tot zesduizend euro. Het meest verbazingwekkende aan de regels is dat dat die daarvoor blijkbaar niet van kracht waren.
De nieuwe huisregels van Barcelona:
1. Spelers moeten een uur voor de training begint aanwezig zijn.
2. Spelers mogen niet te laat zijn voor maaltijden.
3. Alcohol is verboden tijdens het eten.
4. Tijdens de laatste twee dagen voor een wedstrijd moeten spelers om middernacht thuis zijn.
5. Verklaringen van spelers dienen altijd respectvol te zijn.
6. Spelers moeten verantwoordelijk omgaan met Twitter, Facebook en Instagram.
7. Spelers moeten clubkleren dragen bij clubactiviteiten.
8. Geen gevaarlijke activiteiten zoals alpineskiën, duiken of motorrijden.
9. In geval van zwaar wangedrag kunnen spelers ontslagen worden.

• Een opmerkelijke actie van FC Den Bosch. Zondag mogen de toeschouwers bij het oefenduel met Jong PSV in De Vliert immers zelf bepalen hoeveel ze voor het entreekaartje betalen. 'Wij gingen er vanuit dat PSV met een mix van spelers uit het eerste en tweede team zou aantreden', aldus FC Den Bosch-manager Fred van der Hoorn. 'Nu blijkt dat er slechts enkele spelers van de eerste selectie meedoen bij PSV, vinden wij het richting onze trouwe fans niet fair de volle mep te vragen. Iedereen mag bij de entree zelf bepalen wat hij of zij er voor over heeft. We hopen dat de mensen niet allemaal 5 cent geven, want we kunnen het geld heel goed gebruiken.' (Brabants Dagblad)

'Nu kan ik Sander alsnog treffen. Ik heb een shirt van Gladbach gegeven met een speciale tekst. Op die manier wilde ik mijn waardering voor de sportman Boschker kenbaar maken.'
Hans Meyer, tussen 1996 en 1999 trainer van FC Twente, woonde zaterdag het oefenduel van de Tukkers met Borussia Mönchengladbach (1-4) bij. Bij de Duitse club is hij adviseur. De oud-trainer liep de nodige bekenden tegen het lijf in Enschede en had een speciaal cadeau voor de gestopte Sander Boschker. (clubwebsite)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.