Mourinho geeft een trap na, Mutu scoort schitterend

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho geeft een trap na, Mutu scoort schitterend

'Ja, natuurlijk zegt Mourinho dat hij me niet gaat missen. Anders zou hij zijn zwakte tonen en zichzelf tegenspreken. Maar wat hij zegt is niet belangrijk meer: Laurent Blanc is nu mijn trainer.'
• Verdediger David Luiz had al wel verwacht dat Chelsea-trainer José Mourinho zich niet zo vleiend over hem zou uitlaten na zijn vertrek naar Paris Saint-Germain. 'David Luiz was een goede gozer, als persoon ga ik hem missen. Maar ik denk dat we als team beter zijn door zijn vertrek', gaf de Portugees hem mee. Eerder uitte Mourinho ook al kritiek op de naar Everton vertrokken Romelu Lukaku. Lekker dan.

• 35 jaar oud is-ie inmiddels, en hij kwam de laatste jaren meer in het nieuws door het gebruik van verdovende middelen dan vanwege zijn voetbalkwaliteiten. Maar dat de Roemeen Adrian Mutu het nog altijd kan, bewees hij donderdag in het Euopa League-duel van Petrolul Ploiesti met Viktoria Plzen (4-1 winst). Hij zorgde op prachtige wijze voor de tweede Roemeense goal.

• De Seizoengids van Voetbal International zorgt ieder jaar weer voor een hoop plezier bij menig voetballiefhebber. Zo ook bij Frank Heinen van HP/De Tijd. Hij maakte een geweldig lijstje met daarop 59 opvallende ontdekkingen die hij deed tijdens het bladeren door de Seizoengids. Lees zijn hilarische bevindingen hier!

'Didier is nog steeds dezelfde speler. Het is een nachtmerrie om tegen hem te spelen op de training. Hij is fysiek erg sterk, is scherp en erg hongerig op het veld.'
• Nog een keer Terry, die helemaal niet zo blij is dat Didier Drogba is teruggekeerd. De Engelsman heeft er nog steeds moeite mee om de Ivoriaan te stoppen. Al ziet hij er ook wel weer iets positiefs in. 'Hij heeft een winnaarsmentaliteit, elke dag weer, en dat brengt hij over op de jonge talenten.' (Chelsea TV)

Keylor Navas moet het komende seizoen bij Real Madrid de concurrentiestrijd aangaan met Iker Casillas. De één gaat die wat fanatieker aan dan de ander.

Super Mario strikes again. Dit keer óp het veld, in plaats van ernaast. In de oefenwedstrijd tegen het Mexicaanse Chivas Guadalajara (3-1 winst voor de Italianen) joeg Mario Balotelli een door zichzelf verdiende vrije trap tegen de touwen.

'Ik heb de tijd gehad om het WK te verwerken en ben nu klaar om te schitteren voor Paris Saint-Germain.'
David Luiz gaf bij zijn presentatie bij PSG aan dat hij over de blamage op het WK in eigen land heen is. De verdediger, die in Parijs vandaag werd aangekondigd als beste verdediger van de wereld, strandde met de Braziliaanse selectie in de halve finale. Uiteindelijke wereldkampioen Duitsland was daarin met 7-1 te sterk, waarna Nederland de ploeg in de troostfinale ook nog met 3-0 versloeg.

'Hij zal ons helpen om ons doel te bereiken: het winnen van de Champions League. Luiz is de beste verdediger ter wereld en ik heb hem aangetrokken om zijn vele kwaliteiten, als man en als voetballer.'
• Clubeigenaar Nasser Al-Khelaifi rekende zijn kersverse aanwinst de vele tegendoelpunten op het WK echter niet aan. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat de Braziliaan zal slagen in Parijs.

• De Portugees Raúl Meireles trof in de fanshop van Fenerbahçe een man die zijn broer had kunnen zijn, of zijn negen jaar oude zoon, zoals @BBCSporf beweerde.

'Ik keepte een aardige wedstrijd, waarin ik de paar keer dat ik iets te doen kreeg wel goed te werk ging. Maar het doelpunt was mijn fout. Ik dacht dat ik het schot wel kon pakken. Maar dat is het leven van een doelman. Je moet hier mee leren leven. Dit is niet de eerste keer dat dit me gebeurt, maar er is geen keeper die nog nooit een fout heeft gemaakt.'
• Doelman Claudio Bravo blikte zelfkritisch en realistisch terug op zijn optreden in het oefenduel met Napoli. De Chileense zomeraankoop van Barcelona was met zijn blunder verantwoordelijk voor de 1-0 nederlaag tegen de Italianen.

• De jarige Aymen Abdennour trakteerde zijn ploeggenoten bij AS Monaco op twintig pizza's. Dat is weer eens wat anders dan taart of cake. Doelman Jeroen Verhoeven is naar verluidt al in de auto gestapt en op weg naar Frankrijk.

Lukas Podolski was in Keulen bij de première van de film The Expendables 3, waar hij de acteurs Sylvester Stallone en Jason Statham ontmoette. Op zijn Instagram-account leverde de Duitser het bewijs.

• Volgens de Daily Star speelt zangeres Rihanna met het idee om een Engelse club over te nemen. De 26-jarige schone zou zich laten adviseren door haar vriend Didier Drogba, die deze zomer terugkeerde bij Chelsea. Over welke club het gaat kan het Engelse dagblad nog niet zeggen, maar welke fan zou haar nou niet als eigenaresse van zijn of haar ploegje willen hebben? Dat is weer eens wat anders dan een rijke Georgiër die dreigt met het afhakken van vingers of een vage Chinees die uit het niets de hele club overneemt en vervolgens de clubkeuren en het logo vervangt.

• Het is vandaag de dag achteraan aansluiten, wil je Louis van Gaal even een complimentje geven. Dit keer hebben we er drie op een rijtje gezet:

'Alex Ferguson was nooit bang om een moeilijke beslissing te nemen. Ook Louis van Gaal weet wat hij wil.'
Raimond van der Gouw vergeleek de voormalige manager van Manchester United en de nieuwe met elkaar. De oud-doelman van de Engelse topclub, waar hij zes jaar onder contract stond, was eerder al wel te spreken over de aanstelling van zijn landgenoot als opvolger van David Moyes. Eerder zei hij al: 'Van Gaal kan omgaan met ego's en hij is succesvol geweest bij elke club waar hij heeft gewerkt.' (Sky Sports)

'Kijk naar het feit dat José Mourinho Van Gaal al wilde irriteren met wat uitspraken. Dat betekent dat hij iets voorstelt in dit wereldje. Je probeert altijd de mensen onderuit te halen waarvan je denkt dat zij beter zijn dan jij. Maar zou hij ook geïrriteerd raken? Als ik Van Gaal was, met al die dingen die hij al voor elkaar heeft gekregen in zijn carrière, zou ik er om lachen en het zien als een compliment.'
• Fransman David Ginola, oud-speler van clubs als Paris Saint-Germain, Newcastle United en Tottenham Hotspur, ziet de ex-bondscoach net als Van der Gouw als een grote trainer. De treiterijen van Chelsea-coach Mourinho zouden zijn standpunt naar eigen zeggen onderstrepen. (The Independent)

• Nog meer loftuitingen aan het adres van Louis van Gaal. Hij wordt door het magazine FourFourTwo gezien als The Boss, als we op de cover van het blad af mogen gaan. Maar als ze dat echt zouden vinden, had de naam van het blad naar onze mening ook best wel eens een keer veranderd kunnen worden naar: ThreeFiveTwo.

• We hebben ook nog een paar wonderschone doelpuntjes voor jullie op een rijtje gezet. Dit keer de mooiste goals die gemaakt zijn tijdens de International Champions Cup. Kijk en leer, zouden wij zeggen.

'Ik heb met Romelu over de club gesproken. Na het WK hebben we elkaar wat met rust gelaten, maar vervolgens belde hij me erover op. Ik heb zijn vragen beantwoord, maar de beslissing lag bij hem. Uiteindelijk was Everton de beste optie voor hem en ik begrijp zijn keuze. Als een club bereid is om 35 miljoen voor je te betalen, dan kom je er in een goede positie terecht.'
• Hij heeft het geprobeerd, maar het is Kevin De Bruyne niet gelukt om Romelu Lukaku naar VfL Wolfsburg te halen. De spits koos voor een transfer naar Everton, dat hem voor 35 miljoen euro (!) overnam van Chelsea, waar ook De Bruyne ooit actief was. Daarnaast behoorden beide spelers deze zomer tot de WK-selectie van België, waarmee ze tot de kwartfinale reikten. (Het Nieuwsblad)

'Ik vond zijn aankoop geen gok. Iedereen roept dat hij het slecht heeft gedaan bij Ajax, AC Milan en AS Roma, maar hij werd te snel afgeschreven. Dat blijkt nu wel. Hij is een goede speler.'
• Mark Hughes is in de Engelse media zeer te spreken over Bojan Krkic. De manager van Stoke City haalde de 23-jarige aanvaller deze zomer naar Engeland en is er zeker van dat de Spanjaard zal slagen in de Premier League. In Amsterdam, Milaan, Barcelona en in Rome lachen ze zich rot: 'Waarom daar wél?!'

• Vrouwen kunnen wel degelijk voetballen, zo bewijst Claire Lavogez eens te meer. Zij staat aan het einde van de aanval van de Franse Onder-20-ploeg. Ze verschalkt met haar afstandsschot de doelvrouw van haar Costa Ricaanse leeftijdsgenoten .

'Hij heeft op het WK getoond dat hij meer dan goed genoeg is. Ron speelde in een team dat goed in elkaar zat, maar ik weet zeker dat hij bij een club als Manchester United ook zou passen.'
Ian Taylor is ervan overtuigd dat Ron Vlaar een overstap zou kunnen maken naar een Engelse topclub als Manchester United. De Aston Villa-legende, die vanaf 1994 tot 2003 als middenvelder aan de club verbonden was, hoopt als fan echter dat de Nederlandse verdediger nog een jaartje bij 'zijn' club blijft. (Sky Sports)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.