Titeldroom Anderlecht krijgt flinke knauw in Brugge

Anderlecht heeft nagelaten de koppositie weer over te nemen van Club Brugge. Paars-Wit kwam tegen Cercle Brugge zondagmiddag niet verder dan een gelijkspel.

Cercle Brugge
1 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht begon nog sterk aan het tweede duel met Cercle Brugge in vier dagen tijd. Mario Stroeykens zorgde in de elfde minuut voor de 0-1. De buitenspeler was alert en scoorde uit de rebound nadat spits Luis Vázquez oog in oog met Warleson op de Braziliaanse goalie was gestuit.

Anderlecht had woensdagavond in eigen huis al met 3-0 gewonnen van Cercle Brugge. In Brugge lukte het Cercle wel om de titelkandidaat bij te benen. Spits Denkey liet voor rust een flinke kans op de gelijkmaker liggen. De 1-1 kwam er vroeg in de tweede helft alsnog. Denkey kwam met zijn vrije trap de muur niet voorbij, waarna de bal voor de voeten van Jesper Daland kwam. De Deense centrumverdediger knalde van buiten het strafschopgebied raak. Het lukte de ploeg van trainer Brian Riemer niet meer om het verschil te maken in Brugge, tot grote teleurstelling van de Anderlecht-supporters die snakken naar een eerste landstitel sinds 2017.

Genk
Genk
0 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge staat nu met nog vier wedstrijden te gaan op pole position in de titelstrijd. De lijstaanvoerder won eerder op de zondag overtuigend bij RC Genk (0-3). Kyriani Sabbe, Hugo Vetlesen en Igor Thiago scoorden voor de ploeg die vijf keer op rij gewonnen heeft in de kampioenspoule.