Europa League-samenvattingen AZ, Ajax en FC Groningen

Reacties

Het Nederlandse voetbal beleefde donderdag opnieuw een zeer teleurstellende avond. Bekijk hieronder de Europa League-samenvattingen van Ajax, FC Groningen en AZ.

Europa League-samenvattingen AZ, Ajax en FC Groningen

Ajax zette door een zeer late goal van Fenerbahçe een dramatische uitreeks in Europees verband voort. Door de goal van Fernandão werd niet alleen met 1-0 verloren en vertroebelde het zicht op de volgende ronde, maar heeft Ajax nog altijd maar één van zijn laatste zeventien Europese uitduels gewonnen (zes gelijk, tien verlies). Bekijk hier de samenvatting.

FC Groningen leek ook op een nederlaag af te stevenen op bezoek bij Slovan Liberec. Danny Hoesen voorkwam in de slotfase evenwel dat alle Nederlandse ploegen verloren door een penalty in twee instanties te benutten. Daardoor werd het 1-1.

AZ had in eigen huis tegen FC Augsburg meer verdiend, maar ging eveneens met 0-1 onderuit. Ook de Alkmaarders zullen nog flink aan de bak moeten voor Europese overwintering.

De totaalcijfers van de Nederlandse ploegen zijn wat dat betreft dramatisch. Van de twaalf wedstrijden die PSV, Ajax, AZ en FC Groningen in de hoofdtoernooien van de Champions League en Europa League afwerkten, werden twee duels gewonnen, drie gelijkgespeeld en liefst zeven verloren. Inclusief voorronden zijn de cijfers eveneens slecht met zes zeges, zes remises en twaalf nederlagen (doelcijfers 27-39).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.