Bilbao grijpt leiding in Groep L na zege bij Partizan

Reacties

Athletic de Bilbao is de nieuwe koploper in de poule van AZ. De Basken rekenden in Servië betrekkelijk eenvoudig af met Partizan Belgrado (0-2).

Bilbao grijpt leiding in Groep L na zege bij Partizan

In tegenstelling tot de verloren wedstrijd bij AZ (2-1) begon Athletic nu wél met zijn sterkste team. Trainer Ernesto Valverde koos met Iago Herrerin alleen voor een andere keeper ten opzichte van het laatste competitieduel in de Primera División (2-2 bij Deportivo La Coruña).

De bezoekers hadden in Belgrado het initiatief en kwamen na een halfuur ook aan de leiding. Oscar de Marcos gaf uitstekend voor vanaf de rechterflank, waarna Raúl García de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek kopte. Aritz Aduriz (foto) kreeg vlak daarna een kans op de 0-2, maar zijn schot werd gekeerd door Zivko Zivkovic.

De keeper van Partizan had ook na de rust een knappe redding in huis op een afstandsschot van Benat Etxebarria. Vlak voor tijd demonstreerde Etxebarria zijn traptechniek nog een keer uit een vrije trap en moest Zivkovic het antwoord schuldig blijven: 0-2.

Athletic neemt door deze overwinning de eerste plaats in de groep over van Partizan, dat net als de Basken zes punten heeft uit drie duels. FC Augsburg en AZ, dat donderdag thuis verloor van de Duitsers (0-1), bezetten met drie punten de onderste twee plaatsen in de poule.

STAND GROEP L
Athletic de Bilbao 3 6
Partizan Belgrado 3 6
FC Augsburg 3 3
AZ 3 3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.