AZ-opponent geeft zege bij Deportivo in slotfase uit handen

Athletic de Bilbao heeft op bezoek bij Deportiva La Coruña dure punten verspeeld. De Europa League-opponent van AZ stond tot tien minuten voor tijd met 2-0 voor, maar zag de thuisploeg nog langszij komen.

Bilbao, normaal gesproken een subtopper in de Primera División, staat momenteel slechts veertiende in de Spaanse competitie en is deze voetbaljaargang veel te wisselvallig. De wedstrijd van zondagavond past daarom perfect in het seizoen dat de Basken doormaken. Na een half uur zette Iñaki Williams de bezoekers op voorsprong en Aritz Aduriz maakte er in de 63ste minuut 2-0 van.

Door de goal van de Baskische spits leek de wedstrijd beslist, maar niets was minder waar. Lucas Pérez tekende in de tachtigste minuut voor de aansluitingstreffer namens Deportivo en Alejandro Arribas maakte een minuut voor tijd zelfs gelijk. Door de remise blijft Bilbao steken op de veertiende plaats, met acht punten. Deportivo staat nu met dertien punten zesde.