Duel der revelaties, Real jaagt op koppositie

Reacties

De achtste speelronde van de Primera División begint zaterdagmiddag. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit.

Duel der revelaties, Real jaagt op koppositie

Estadio El Madrigal vormt het decor van de Spaanse topper van komend weekend. Nummer drie Celta de Vigo brengt zondagmiddag (aftrap 12.00 uur) een bezoek aan de thuisbasis van trotse koploper Villarreal. Evenals de nog ongeslagen bezoekers kent de gele brigade van trainer Marcelino García Toral dit seizoen een bliksemstart.

Blikvanger bij de thuisploeg is Roberto Soldado. De inmiddels dertigjarige scherpschutter verliet Valencia in 2013 voor een avontuur bij Tottenham Hotspur. Voor Spurs kwam Soldado in 76 optredens slecht zestien maal tot scoren, waarna hij afgelopen zomer besloot terug te keren naar zijn geboorteland. De spits heeft inmiddels twee competitiegoals op de teller staan.

Wil Villarreal de felbegeerde koppositie behouden, dan zal het Nolito en Iago Aspas in bedwang moeten houden. Waar Nolito (foto boven) deze competitie al op vijf treffers staat en een basisplaats had in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje tegen Oekraïne (1-0 winst), legde collega-aanvaller Aspas eerder dit seizoen Barcelona vakkundig over de knie door twee keer het net te vinden in het met 4-1 gewonnen duel. Net als Soldado heeft Aspas een mislukt avontuur in de Premier League achter de rug. De Celta-spits kwam in het seizoen 2013/14 maar niet tot bloei op Anfield.

Real
Geen uitgebreide siësta voor het sterrenensemble van Real Madrid-trainer Rafael Benítez komende zaterdag. Om 16.00 uur wacht een confrontatie met laagvlieger Levante. De nummer achttien van de Spaanse ranglijst krijgt te maken met een hongerige Cristiano Ronaldo. De Portugese veelvraat kwam in de laatste vier competitiewedstrijden niet tot scoren. Bij een overwinning nemen Los Galacticós de koppositie (tijdelijk) over van Villarreal.

Net als de eeuwige rivaal treft Barcelona een bescheiden tegenstander. Rayo Vallecano brengt als nummer vijftien van La Liga een bezoek aan Camp Nou, de speeltuin van Lionel Messi en co. Overigens moet trainer Luis Enrique het nog doen zonder de befaamde Argentijn, die met een knieblessure kampt. Het is voorlopig aan Neymar en Luis Suárez om de Barcelona-productie op peil te houden. Voor zaterdag (aftrap 20.30 uur) lijkt dat allesbehalve een onmogelijke klus. Rayo kreeg bij de laatste twee bezoeken aan Camp Nou zesklappers om de oren (6-1 en 6-0).

Voor Eredivisie-liefhebbers met een hang naar het recente verleden is Estadio Mestalla deze speelronde de place to be. In de Valenciaanse voetbaltempel is voormalig PSV'er Zakaria Bakkali bezig aan een wederopstanding. Het enfant terrible speelt zich dit seizoen in de kijker bij Los Che. Uitploeg Málaga herbergt met Roberto Rosales, Adnane Tighadouini en Nordin Amrabat drie spelers met een verleden in de Eredivisie. Laatstgenoemde komt voorlopig echter niet in actie vanwege een zware knieblessure. (Bas van den Hoven)

Programma
Real Madrid 17-10
16:00
Levante
Eibar 17-10
18:15
Sevilla
Barcelona 17-10
20:30
Rayo Vallecano
Valencia 17-10
22:00
Málaga
Real Betis Sevilla 17-10
22:05
Espanyol
Villarreal 18-10
12:00
Celta de Vigo
Real Sociedad 18-10
16:00
Atlético Madrid
Getafe 18-10
18:15
Las Palmas
Deportivo La Coruña 18-10
20:30
Athletic de Bilbao
Sporting Gijón 19-10
20:30
Granada
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.