Titanentwist Barça - Real garandeert 38 weken spektakel

Reacties

De eerste speelronde in de Primera División begint vanavond om 20.30 uur. Redacteur Reon Boeringa blikt voor Voetbal International vooruit op de duels.

Titanentwist Barça - Real garandeert 38 weken spektakel

De Primera División gaat vanavond van start met een Andalusische derby: Málaga – Sevilla. Met vier clubs is Andalusië dit seizoen met Madrid de best vertegenwoordigde Spaanse regio in La Liga. Málaga zal net als Granada en het Real Betis van de geblesseerde Rafael van der Vaart geen prominente rol spelen, maar van Sevilla wordt wel een hoge klassering verwacht. De Europa League-winnaar haalde met Yevhen Konoplyanka, Adil Rami, Steven N'Zonzi en Ciro Immobile een aantal aansprekende versterkingen en gaat strijden om een plek achter de zwaargewichten Barcelona en Real Madrid.

Voordat de miljoenenploegen van Luis Enrique en Rafael Benítez zondag hun spierballen tonen is het zaterdag eerst de beurt aan Atlético Madrid, dat zich onder de bezielende leiding van Diego Simeone heeft gevestigd als derde club van Spanje. Promovendus Las Palmas, met het veertigjarige voetbaldier Juan Carlos Valerón, is om 20.30 de opponent. Met Arda Turan (Barcelona) zag Simeone de speler vertrekken die zijn filosofie misschien wel het best belichaamde van allemaal. Ook Mario Mandzukic (Juventus) en Miranda (Internazionale) gingen. Daar staat de komst van onder meer Filipe Luís, Stevan Savic, Jackson Martínez en Lucas Vietto tegenover. Daarmee moet Atlético clubs als Sevilla, Valencia, Athletic de Bilbao en Villarreal voor kunnen blijven, maar Real en Barça lijken een maatje te groot.

Zondag om 18.30 speelt Barcelona voor de derde keer in tien dagen tegen Athletic. Saai zal de confrontatie in San Mamés echter niet worden. Allesbehalve zelfs. De twee duels om de Spaanse Super Cup (4-1, 1-1 voor Athletic) hebben voor een geladen spanningsveld gezorgd. Barça is in zijn eer aangetast, terwijl Athletic zijn fans nóg een keer wil laten glimmen van trots door wat zout in de Catalaanse wonden te strooien.

Twee uur later in Gijón is het de beurt aan Real Madrid, dat in de zomerstop vooral de transferkaternen haalde met een deal die maar niet rond lijkt te komen. Doordat David de Gea nog altijd in Manchester verblijft, moet de debuterende trainer Benítez onder de lat een keuze maken tussen Keylor Navas en de van Espanyol gekochte Kiko Casilla. Behalve die laatste kunnen ook rechtsback Danilo en middenvelder Mateo Kovacic debuteren in het maagdelijke wit.

Florentino Pérez wees Benítez nog maar eens fijntjes op zijn torenhoge verwachtingen tijdens diens presentatie. Benítez was tot tranen geroerd toen hij zich aan zijn jeugdliefde verbond, maar voor sentimenten is geen plek in Bernabéu. Dat bleek maar weer uit de manier waarop clublegende Iker Casillas naar FC Porto werd verscheept. Prijzen moeten er komen. Hoe dan ook. De landstitel is de minimale eis en als het even kan mag de Champions League of Copa del Rey er ook nog wel bij. Bij Barcelona zijn de verwachtingen niet anders. Het zijn de basisingrediënten van de beroemdste rivaliteit ter wereld, waar we vanaf nu weer 38 speelronden lang van kunnen smullen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.