Ronaldo wil San Marino voorbij, Nederlands duo-debuut

Reacties

De derde speelronde in de Primera División begint vrijdag om 20.30 uur. Redacteur Reon Boeringa blikt voor Voetbal International vooruit op de duels.

Ronaldo wil San Marino voorbij, Nederlands duo-debuut

Real Madrid gaat zaterdag om 16.00 uur op bezoek bij Espanyol. De schijnwerpers bij De Koninklijke zijn gericht op Cristiano Ronaldo, maar om een heel andere reden dan hij gewend is. Want waar blijven zijn doelpunten? In zijn eerste twee competitieduels namens Real scoorde hij niet. Ook in dienst van Portugal bleef hij droogstaan.

Natuurlijk is het seizoen pas net begonnen, maar dat de paniek nu al dreigt toe te slaan in Madrid tekent hoeveel er van Ronaldo verwacht wordt. Die verwachtingen heeft CR7 zelf gecreëerd, want in de afgelopen vijf seizoenen was hij in de competitie alleen al telkens meer dan dertig keer trefzeker. En nu staat er dus nog die nul. Die hatelijke nul. Waardoor deze week op Twitter werd opgemerkt San Marino deze jaargang meer doelpunten gemaakt heeft dan Ronaldo. Dat zijn grappen waar een trotse sportman als Ronaldo niet van houdt. Dus Espanyol is gewaarschuwd.

Atlético Madrid - Barcelona
De kraker van de derde speelronde is Atlético Madrid - Barcelona. Beide ploegen zijn nog zonder puntenverlies. Atlético rekende op de eerste speeldag af met Las Palmas (1-0) en boekte daarna een indrukwekkende 3-0 uitzege op Sevilla. De Madrilenen zijn defensief ijzersterk, want gerekend vanaf de start van de voorbereiding kreeg de ploeg in negen duels pas één doelpunt tegen. Dat heeft de club grotendeels te danken aan twee bikkels die het verdedigingshart vormen: José María Giménez en Diego Godín.

Barcelona moet aan de bak tegen deze Uruguayaanse sloperstandem, want het lijkt de Catalanen dit seizoen offensief wat minder makkelijk af te gaan dan voorgaande jaren. De eerste twee competitieduels (Malága-thuis en Athletic de Bilbao-uit) werden allebei met minimaal verschil beslist. Marc-André ter Stegen gaat tegen Atlético zijn competitiedebuut namens Barcelona maken, vanwege een blessure bij Claudio Bravo.

Duodebuut
Vanuit Nederlands perspectief is ook het duel van zaterdag 22.00 uur van belang. Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel kunnen dan hun debuut maken namens Real Betis, dat thuis speelt tegen Real Sociedad. De entree van de twee Nederlanders is echter niet hetgeen waar fans van Betis het meest naar uitkijken. Dat is namelijk de terugkeer van Joaquín.

De 34-jarige rechtsbuiten is negen jaar na zijn vertrek weer terug bij de club waar zijn hart ligt en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Mede door de rentree van Joaquín heeft Betis namelijk meer seizoenkaarten dan ooit verkocht. Bovendien kwamen er vorige week al alleen al voor de presentatie van de clubicoon tienduizenden fans naar Estadio Benito Villamarín. Ga maar na welke gekte er ontstaat als hij speelt en zelfs scoort. Van der Vaart en Van Wolfswinkel staan zaterdagavond in de schaduw van een legende.

Programma
Levante 11-09
20:30
Sevilla
Espanyol 12-09
16:00
Real Madrid
Sporting Gijón 12-09
18:15
Valencia
Atlético Madrid 12-09
20:30
Barcelona
Real Betis Sevilla 12-09
22:00
Real Sociedad
Granada 13-09
12:00
Villarreal
Athletic de Bilbao 13-09
16:00
Getafe
Celta de Vigo 13-09
18:15
Las Palmas
Málaga 13-09
20:30
Eibar
Rayo Vallecano 14-09
20:30
Deportivo La Coruña
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.